Frisören vägrar röra hennes hår – nu sprids Julias viktiga ord på nätet

Psoriasis räknas som en av våra vanligaste folksjukdomar – och i dag finns det, enligt Psoriasisförbundet, runt 250 000-300 000 svenskar som har någon form av sjukdomen.

Men det är inte smittsamt.

Därför blev 31-åriga Julia Apodaca Lane både chockad och förödmjukad när en frisör vägrade klippa hennes hår – av rädsla för att bli smittad.

Julia Apodaca Lane har psoriasis, en vanlig åkomma som ger röda, fjällande och kliande fläckar – och som också har gett henne smärta i lederna samt rörelsehinder.

Hon kämpar med sina besvär och efter att ha genomgått en operation var hennes självförtroende i botten. Men en dag bestämde hon sig för att lämna huset, piffa upp sig själv med en ny frisyr och bli på gott humör.

Bildkälla: Youtube

Julia begav sig iväg till en frisörsalong i amerikanska Tuscaloosa, Alabama – men där förändrades allt. 

I samma ögonblick som hon satte sig ner i frisörstolen så möttes hon av en oförskämd, dömande ton som utbrast: ”Är du smittsam?!”.

Bildkälla: Youtube

Julia förklarade att hon hade psoriasis och att det inte kunde smitta men frisören vägrade ändå röra i henne. Förödmjukad och chockad gick Julia raka vägen ut till bilen och grät.

– Hon gjorde mig generad. Hon fick det att kännas som om jag hade gjort något fel… att det var något fel på mig, säger Julia till WVUA 23.

Bildkälla: Youtube

Frisörsalongen förklarade att deras anställda har rätt att vägra en kund om de känner att deras hälsa är i farozonen – men problemet var ju att Julia inte kunde smitta någon.

Hon kände sig kränkt och bestämde sig snart för att dela med sig av händelsen på Facebook. Där möttes Julia omedelbart av kärlek från medmänniskor som ville sprida hennes viktiga ord vidare.

Bildkälla: Youtube

Julias budskap var att man inte kan ha en aning om vad någon annan person går igenom och att man därför bör tänka en gång extra innan man häver ur sig eller gör något dumt.

– Hon visste inte om det var en bra dag utan smärta eller en dålig dag med smärta för mig. Hon visste inte att jag nyss har opererats och att det här var första gången jag gick utanför huset sedan dess. Hon visste inget av det. Jag är 31 och använder käpp, jag har tidigare haft rullator, men du vet inte det om en person så var bara snäll, säger Julia.

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:

Det är så sant som det är sagt: vi har ingen aning om vad andra personer går igenom och ska därför vara försiktiga med vad vi säger. Dela gärna vidare Julias viktiga ord till dina vänner!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna