Frun glider alltid in med handen innanför skjortan – anledningen värmer hjärtan över hela världen

Världen behöver fler fina kärlekshistorier som den här! 

Mannen på bilden här ovan har delat med sig av sin fina berättelse, som är ett bevis på att livslång kärlek verkligen finns, på Facebook-sidan ”Humans of New York”. 

Hans fru är dement och glider sakta ifrån honom. Samtidigt glider hennes hand in mellan knapparna på hans skjorta.

Nu berättar maken varför – och anledningen värmer både mitt och hundratusentals andra hjärtan i hela världen. 

© Facebook/Humans of New York

De träffades när han var 19 och hon 16. Han beskriver sig själv och frun som ganska alldagliga människor som snabbt blev blixtförälskade. De gifte sig snabbt och har nu firat guldbröllop efter 50 år som gifta. 

I samband med firandet av högtidsdagen – när de skulle köra hem – märkte han att något inte stod rätt till med frun. 

© Facebook/Humans of New York

För ”Humans of New York” berättar han: 

– På vägen hem sa hon flera gånger att jag körde åt fel håll. Hon var väldigt envis. Jag sa inte emot. Jag gjorde som hon ville och lät henne svänga runt eftersom jag ändå visste att vi till slut skulle komma ut på huvudvägen och tillbaka till Michigan. Då förstod jag. Hennes pappa hade haft demens. Och även hans pappa. Så jag förstod vad som var på väg att hända. 

Ungefär sen den dagen började sjukdomen ta över mer och mer. En morgon vaknade mannen ensam i hemmet och upptäckte att frun hade gått ut mitt i natten. Lyckligtvis hittade han henne ganska snabbt, men då ville hon inte gå hem och kämpade för sin sak. 

Att spela piano hade alltid varit en av högtidsstunderna för frun, men en dag märkte han att hon inte längre kunde spela. De tvingades då sluta spela piano på äldreboendet. Det var ett tufft beslut, för det hade de gjort tillsammans en tid.

– Men jag ser inte det här som en förbannelse. Det är en ära. Det här är vad Herren har gett mig. Hon har tjänat sin familj hela sitt liv. Nu är det min tur att tjäna henne. Jag kanske inte har henne här, mentalt. Men jag har henne. Jag kan fortfarande få henne att le. Jag kan göra bubbliga ljud och blåsa på henne, då ler hon. Varje morgon sitter vi i den här fåtöljen och myser fram tills det är middagsdags. Jag vaggar henne mer än mina barnbarn. Hon tycker om att glida in med handen under min skjorta för att känna min hud. Och hon tycker fortfarande om att kyssas. Lite då och då sträcker hon sig upp och ger mig en puss. Ibland säger hon någonting. Det är inga faktiska ord, och hon får inte fram något budskap. Men jag säger aldrig åt henne att vara tyst, för det är bättre att hon gör ljud än inte något alls. 

© Facebook/Humans of New York

Den här mannens fantastiska ord har redan lästs av hundratusentals människor – som alla blivit lika starkt berörda. Jag tycker att det här är bland det starkaste beviset man kan få på att sann och livslång kärlek verkligen finns! Hans fina hängivenhet och kärlek till frun skänker oss alla värme och hopp. Trots att det kan vara tufft, så jobbar han hårt för att ta hand om sin fru och är en kärleksfull make.  

© Facebook/Humans of New York

Kärleken är starkast! Dela gärna med familj och vänner om du också blev varm i hjärtat av den här berättelsen. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna