Frun kräver att han dejtar en främmande kvinna och lär honom något vi alla borde bära med oss.

Många gånger i livet har vi så fullt upp med våra jobb att tiden inte räcker till och våra nära och kära får lida. Jag brukar själv få så otroligt dåligt samvete när jag inte hinner med att prata eller träffa min gamla farmor så ofta som jag skulle önska. Hon lever ensam och jag vet att hon blir så otroligt glad varje gång jag kommer dit. Den här historien berör just detta ämne och jag tror att den är påhittad för att ge oss alla en viktig påminnelse om vad som egentligen är viktigt här i livet. Det är en kvinna som ber sin make ta ut en främmande kvinna på dejt trots att de fortfarande är gifta och lyckliga ihop. Men när han inser vem kvinnan han ska träffa är, ja, då hade i alla fall jag svårt att hålla tårarna tillbaka. Du får gärna dela den här viktiga texten vidare sen, så att fler kan få en påminnelse om vad livet handlar om.

Efter 21 års äktenskap ville min fru att jag skulle ta ut en annan kvinna på middag och bio. Hon sa: ”Jag älskar dig men jag vet att den här andra kvinnan älskar dig också och skulle älska att få spendera lite tid med dig.”

Den andra kvinnan som min fru ville att jag skulle träffa var min mamma som hade varit änka i 19 år. På grund av mitt krävande och stressiga jobb samt det faktum att vi hade tre barn hann jag bara träffa min mamma ytterst sällan.

Senare samma kväll ringde jag för att bjuda ut henne på middag och bio.

”Vad står på? Mår du bra?” undrade min mamma förvånat.

”Jag tänkte bara att det kunde vara trevligt att spendera lite tid med dig”, svarade jag, ”bara vi två.”

Hon övervägde förslaget i några sekunder och svarade sedan ”Det skulle jag verkligen gilla.”

Den fredagen efter jobbet när jag körde för att plocka upp henne var jag lite nervös. Hon hade lockat sitt hår och bar samma klänning som hon hade burit på sin sista bröllopsdag. Hennes leende var änglalikt och hon sa: ”Jag berättade för mina vänner att jag skulle gå ut med min son och de var alla väldigt imponerade. De ser verkligen fram emot att få höra om vår dejt” skrattade hon medan hon hoppade in i bilen.

Vi åkte till en restaurang som kanske inte var den lyxigaste i stan, men den var väldigt trevlig och mysig. Min mamma tog mig under armen när vi gick in, som om hon var på galapremiär. När vi hade satt oss ner fick jag läsa högt ur menyn för henne. Hennes syn var dålig och hon kunde bara läsa stora bokstäver. När jag hade tagit mig igenom halva menyn lyfte jag blicken och såg hur mamma satt där och tittade på mig. Hon hade ett nostalgiskt leende på läpparna.

”Förut var det jag som var tvungen att läsa menyn för dig, när du var liten”, sa hon.

”Då är det väl inte mer än rätt att du kopplar av och låter mig betala tillbaka nu”, svarade jag.

Under middagen hade vi en trivsam konversation och gick igenom vad som hade hänt i våra liv under den sista tiden. Vi pratade så mycket att vi missade filmen vi skulle se. När vi återvände till hennes hus senare på kvällen sa hon: ”Jag skulle gärna gå ut med dig igen, men bara om du låter mig bjuda dig den gången.” Jag accepterade hennes inbjudan.

”Hur var din middagsdejt?” frågade min fru när jag kom hem.

”Väldigt trevlig, till och med bättre än vad jag hoppats på innan”, svarade jag.

Några dagar senare dog min mamma av en kraftig hjärtattack. Det hände så plötsligt att jag inte hade en chans att göra något för henne. Efter ytterligare några dagar fick jag ett kuvert med en kopia på ett restaurangkvitto från samma ställe som jag och min mamma hade ätit på. En lapp låg också i kuvertet och där stod:

”Jag har betalat den här notan i förskott då jag inte var säker på att jag skulle kunna vara med. Men oavsett det så har jag betalat för två personer, en av dem är du och den andra är din fru. Du kommer aldrig förstå vad den där middagen betydde för mig. Jag älskar dig min son.”

Då insåg jag hur viktigt det är att vi hinner säga ”jag älskar dig” i tid och att vi ger de vi älskar och tycker om den tid de förtjänar. Ingenting i livet är viktigare än din familj.

Du får gärna klicka på dela här under så att fler kan få ta del av den här viktiga texten som verkligen visar vad livet egentligen handlar om. Vi får aldrig glömma bort våra nära och kära.