Frun skäller ut sin soffpotatis till make. Men när hon ser detta på hans skor faller hon i tårar.

Deirdre Sanford är en tvåbarnsmamma som lever med sin make i South Carolina, USA. Liksom många par som har barn ihop och lever tätt tillsammans, kan det hända att frustation och konflikter uppstår.

I just detta fall kände Deirdre att hennes make inte hjälpte till i hemmet, han låg bara i soffan när hon plockade upp och städade. Hon fick en del utbrott på sin man, men en dag tog hon en närmare titt på makens arbetsstövlar.

Det fick henne att tänka till ordentligt och skriva ett inlägg på Facebook, som fått stor spridning.

Oavsett om det är en man eller kvinna som anses vara soffpotatisen i hemmet, så tycker jag denna text kan fungera som en tankeställare!

Facebook/lovewhatreallymatters

Så här skrev Deirdre Sanford på Facebook:

”Mina damer, jag ser då och då hur många av er klagar på era män för att de inte hjälper till att städa huset, att de inte plockar upp efter sig och att de sällan vill gå ut och hitta på något efter jobbet. De kommer hem och klagar på hur trött de är efter dagens arbete. Han lägger sig som en soffpotatis framför tv:n och spelar tv-spel tills det är dags att gå och lägga sig. Men jag tror att några av oss faktiskt underskattar hur mycket vissa av våra män går igenom.

Jag var en av dessa kvinnor. Fram tills idag när jag återigen plocka upp efter min makes röra och bar frustrerad. Jag plockade upp ett par arbetsstövlar som han köpt för precis 6 månader sedan. Han bär inte ens dessa stövlar varje dag, han har några olika som han roterar på. Jag tittade på sulan för att se om det fanns några lerklumpar som jag behövde ta bort och det var då jag såg detta.

Sulorna på min makes 6 månader gamla stövlar var så utslitna att det blivit hål i sulan. Jag grät nästan. Inte för att han förstört dem … men eftersom det tog mig så lång tid att inse det han alltid sagt till mig när jag skrek på honom för att inte hjälpte till så mycket i huset.. ”Du förstår inte vad jag går igenom varje dag, hur hårt jag arbetar. Jag vill bara komma hem och koppla av med barnen”. 

Poängen jag försöker komma till är att vi borde uppskatta våra partners mer. Jag vet att många skitar ned och inte hjälper till ibland, det är ofta oacceptabelt. Men de gör så mycket för oss. Min man försörjer vår familj, han skyddar oss och ger oss frihet. Min make uppskattar också det jag gör.

Alla kanske inte visar det hela tiden, men de uppskattar att vi tar hand om våra barn, de uppskattar ett rent hus, rena vikta kläder, maten du lagar för dem.  De uppskattar att få sova de där extra 10 minuter innan de går upp från sängen klockan 05:00 för att gå till jobbet. Du är deras klippa, och vice versa. Så nästa gång du vill skälla ut din partner för att hon eller han inte hjälper till, titta på sulorna på arbetsskorna.

Många jobbar hårt!”