Nya ”militärdieten” lovar: Gå ner 4,5 kilo på 3 dagar genom att äta detta

Jag och liksom många andra med mig kämpar ofta med vikten. Särskilt efter sommaren brukar det kännas extra viktigt för mig att få bort de där extrakilona man samlat på sig under alla grillkvällar på sommaren.

Det viktigaste är ändå att man mår bra, tycker jag. Därför är det viktigt att man känner till att det finns en skillnad när det kommer till viktnedgång – nämligen om man bränner fett eller om man tappar i muskelmassa och på så sätter får en lägre vikt på vågen.

Ingen vill väl förlora i muskelmassa och samtidigt få slappare ”gäddhängs”-liknande skinn på delar av kroppen. Det är där den här så kallade ”militärdieten” kommer in i bilden. Det handlar, som vanligt, om att koppla samman rätt träning med rätt kaloriunderskott.

Jag vet inte om detta är någonting för mig, och jag skulle rekommendera att man är noggrann med att hitta en diet som fungerar för just en själv. Det är också viktigt att man frågar sin familjeläkare om råd innan man börjar med dieter av olika slag.

Det börjar med en ordentlig frukost med en kopp koffeinfritt svart kaffe, två matskedar jordnötssmör på ett fullkornsbröd och en halv grapefrukt. Mandelsmör och hummus fungerar utmärkt om man är allergisk mot jordnötter.

Lunchen består av en kopp kaffe, utan socker eller mjölk, en brödskiva och tonfisk.

Till middagen föreslår militärdieten att man ska äta cirka 85 gram kött, en kopp gröna bönor, ett äpple och en halv banan.

Dag 2:

Frukost: En halv banan och äggröra på en brödskiva (helst fullkorn). Kaffe eller te är också okej.

Lunch: En kopp keso, ett kokt ägg och fem salta kex.

Middag: Två korvar, en kopp broccoli, en halv kopp med morötter och en halv kopp banan med vaniljglass.

Dag 3:

Frukost: Här blir det snålt. Metoden rekommenderar lite ost, ett äpple och fem salta kex.

Lunch: Snålt igen. En brödskiva utan någonting på (hur tråkigt det än må låta) och ett ägg.

Middag: En burk tonfisk, en halv banan och en kopp vaniljglass.

Det rekommenderas att man inte äter några mellanmål mellan dessa måltider under den här korta perioden. Samtidigt ska man inte dricka någon alkohol. Jag vet inte om detta är någonting för mig, och jag skulle rekommendera att man är noggrann med att hitta en diet som fungerar för just en själv. Det är också viktigt att man frågar sin familjeläkare om råd innan man börjar med dieter av olika slag.

Vad tror du om detta? Dela gärna med dig av dina erfarenheter i kommentarerna. 

 

Läs mer om...