Gamla paret sover i kylan varje natt – då kommer räddningen från en skolklass

Krigsveteranen Eddie Browning och hans fru Cindy Browning bodde i en brandskadad husbil. Under vintern var nätterna oerhört kalla och det stelfrusna paret bad till Gud om att få tak över huvudet. Men parets räddning kom inte från himlen utan från en vänlig skolklass.
– Jag saknar ord, säger en tårögd Eddie till Fox.

Hela vintern har krigsveteranen Eddie, 61, bott tillsammans med sin fru Cindy, 59, i en gammal husbil utan värme i amerikanska Georgia. Husbilen skadades i en brand vilket gjorde nätterna om möjligt ännu kallare för paret. Varje kväll bad de om att få ett drägligt tak över huvudet. Därför kunde inte paret hålla tårarna borta när de, under en lokal husfestival, fick se sitt nya, varma hem.

Det hela startade som en skolprojekt för en skolklass för över ett år sedan. Tillsammans med hjälp från volontärer och sponsorer lyckades klassen bygga ett helt hus åt paret som blev överväldiga när skolklassen presenterade sitt färdiga projekt.
– Jag kunde inte tro mina ögon, det är som en dröm, säger Cindy.

Efter att huset, som är fullt utrustat med el, vatten och avlopp, presenterats för paret under husfestivalen är nu planen att frakta hem huset till Brownings tomt i Norwood, Georgia, så att de ska kunna bo där de vill.
– Vi trodde att vi skulle frysa ihjäl men äntligen kommer vi att få lite värmer, säger Eddie.

Projektet blev så lyckat att klassen nu bestämt sig för att göra husbyggandet till ett återkommande projekt och kommer nu att bygga ett hus per år för behövande familjer.

Här kan du se det rörande klippet om händelsen.

Dela den här artikeln till alla dina vänner så att fler får läsa om den fina skolklassen med hjärtat på precis rätt ställe!

 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna