Gatukök kom till äldreboendet och bjöd på halv special och räksallad

I tisdags bjöds närmare 60 pensionärer från Kullegårdens äldreboende på en halv special med västkustsallad från Ove’s gatukök i Partille. Eftersom de inte kan ta sig till gatuköket själva, så fick gatuköket åka till dem.

– De får gärna komma tillbaka till våren. Om jag lever så länge, säger 101-åriga Inga Hultkrantz till Expressen.

Det har firats ordentligt på Kullegårdens äldreboende i Partille den här veckan. I tisdags bjöds alla pensionärerna på mat från det lokala gatuköket.

– Vi har besök från Japan och när vi pratade med de boende vad vi skulle göra med japanerna sa de att vi skulle besöka Ove’s. Det var någon som sa: ”Där brukade vi alltid äta när min man levde”, säger Anneli Franzén, enhetschef på Kullegården.

Dagen efter, i onsdags, var det dags för kräftskiva. Men de boende är överens om att kroven från Ove’s var bäst.

– De sa att korven var bättre. Av våra boende är 38 dementa, men de kommer ändå ihåg det. I går när vi skulle äta var det några som inte ville ha middagen, de skulle gå ut och köpa sin korv, säger Anneli Franzén.

Vilket fint initiativ av Kullegårdens äldreboende! Klart att man ska kunna njuta en halv special även på äldre dar. Dela gärna den här artikeln om du tycker att fler äldreboenden borde ta efter!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna