Gertrud är 84 år gammal. Nu har hon precis klarat av Vårruset i sin rullstol.

Ålder är bara en siffra. Världens mest uttjatade uttryck, säger vissa. Men jag håller inte med. I dagens samhälle är det dessvärre alldeles för vanligt att vi glömmer bort våra äldre, struntar i dem eller utgår från att de inte ska klara av någonting. Till personer med den inställningen vill jag skicka den här historien om 84-åriga Gertrud Ekerot från Halmstad, för hon är sannerligen en förebild för oss alla.

Igår tisdag sprang runt 5000 tjejer Vårruset i Halmstad. Ett lopp som äger rum varje år och där deltagarna springer, joggar eller går en sträcka på 5 kilometer.

En som inte från början inte hade några som helst planer på att delta i detta lopp var 84-åriga Gertrud Ekerot. När hemtjänstpersonalen föreslog för Gertrud att hon skulle vara med trodde hon till en början att det var ett skämt.

Men det visade sig att personalen inte skojade. De ville verkligen att hon skulle vara med. Och när Gertrud insåg att det var allvar så accepterade hon.

Och med hjälp av personalen från hemtjänsten rullade sedan 84-åriga Gertrud igenom hela loppet i sin rullstol. När SVT, som först uppmärksammade hennes storslagna insats, frågade om hon inte räknade med någon pallplats var Gertrud bestämd.

– Jo det är klart som sjutton att jag ska ha en pallplats! Och medalj ska jag också ha. Men vet du vem som ska ha medaljen? Hemstjänsten.

Det är inte speciellt svårt att hålla med Gertrud. Hemtjänsten ska sannerligen ha medalj för att de hjälpte Gertrud att genomföra loppet och för allt det viktiga jobb de gör för våra äldre. Men jag vill även ge Gertrud en stor medalj för hon är utan tvekan ett stort föredöme för oss alla och ett utmärkt bevis på att ålder bara är en siffra!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna