Glada nyheten: Priserna på flygbiljetter kommer att sjunka rejält under 2016.

Bland det bästa jag vet är att resa. Att få packa väskorna och sätta sig på flyget mot en ny destination ger mig verkligen en känsla av enorm tillfredsställelse och förväntan. Nya länder, kulturer och allra helst lite värme sätter sannerligen guldkant på livet. Och nu spår experter att nästa år kan bli riktigt trevligt för oss som älskar att resa med flyg.

Det är danska TV2 som talat med experter om flygåret 2016 och de förväntade prisnivåerna. Och det är riktigt goda nyheter som kommer.

– 2016 blir en fest för flygpassagerarna med lägre priser och nya exotiska destinationer. För det första faller bränslepriserna och det kommer flygbolagen att märka av mycket mer nästa år. Detta kommer att sätta ytterligare press på biljettpriserna, säger Jacob Pedersen, luftfartsanalytiker på Sydbank till TV2.

Redan nu märks det tydligt att priserna börjat sjunka och priserna kan komma att falla så mycket som 10-15 procent under 2016. Men det är inte bara det låga priset på olja som är förklaringen till att vi under kommande år kan flyga betydligt billigare. Ökad konkurrens är en annan anledning till att priserna pressas.

– Flygbolagen har lägre kostnader än de någonsin har haft, och konkurrensen mellan flygbolagen ökar, trots att den redan är tuff, säger Ole Stouby chef på Travelmarket till TV2.

Flera etablerade bolag expanderar också kraftigt och inför nya rutter vilket ökar konkurrensen – och där med pressar priserna – på resor utanför Europa.

– Både SAS och Norwegian började med en kraftig expansion på långdistansrutter. SAS flyger nya linjer till Asien och Norwegian har bland annat planerat för nya rutter till USA. Så priserna kommer att falla, även på resor utanför Europa, så att konsumenterna verkligen kommer att märka det, säger Jacob Pedersen till TV2.

Helt underbara nyheter tycker i alla fall jag, gilla gärna om du också älskar att resa.