Glädjebeskedet: Leif ”Loket” Olsson återvänder till ”Bingolotto”

Han blev en av Sveriges mest folkkära profiler när han ledde Bingolotto på 90-talet.

Nu blir Leif ”Loket” Olsson återigen programledare för det klassiska programmet.

– Det ska bli trevligt, men man blir ju äldre och äldre, säger ”Loket” till Nöjesbladet.

Mellan 1988 och 1999 fick det svenska folket se Leif ”Loket” Olsson leda Bingolotto och växte till en av Sveriges största TV-profiler. Under sina år som programledare delade han ut åtskilliga miljoner, färgfemmor och bilar – och fått många svenska TV-tittare på gott humör med sin härliga humor.

När Leif Olsson slutade som programledare tog Lasse Kronér över stafettpinnen och de senaste åren har Ingvar Oldsberg lett det svenska folket genom programmets alla tävlingsmoment och bingospel.

Men nu återvänder ”Loket”.

Foto: Annette Friberg /TT Nyhetsbyrån

Till Nöjesbladet berättar Olsson att han kommer ersätta Ingvar Oldsberg under ett par veckor i höst, då denne ska genomföra en knäoperation.

– Det är klart att det ska bli trevligt, men det är inget jag tänker på i framtiden. Man blir ju äldre och äldre, så är det bara. Man är ju inte samma spänstiga kille som man var, men det är bara att bita i det sura äpplet, berättar ”Loket” för Nöjesbladet.

I dag fyllde TV-profilen, som även hoppade in som programledare i åtta avsnitt 2004, 75 år och den stora dagen spenderades som många år tidigare på Hotingtravet i Ångermanland. På fredag återvänder han hem till Göteborg, men något födelsedagsfirande är inte planerat.

– Fylla år gör man varje år, om man har turen att leva. Det är bara en siffra, säger han till Nöjesbladet.

Nästa säsong av Bingolotto börjar sändas i augusti i TV4.

Välkommen tillbaka ”Loket”! Dela artikeln om du också ser fram emot den nya säsongen av Bingolotto med Loket som programledare.