Glädjebilden! Här återförenas äntligen kidnappade Johan med familjen i Sverige

Här får äntligen kidnappade Johan Gustafsson, 42, från Värnamo träffa sin familj – som en fri man.

Han togs till fånga av terrorgruppen al-Qaida i Mali 2011, men släpptes till slut fri och landade på Arlanda på måndagen.  

Vi är så tacksamma och glada. Hoppet hade vi ännu kvar men det var inte mycket, säger hans mamma Mari-Anne Gustafsson, enligt Aftonbladet.

För svenske Johan Gustafsson förvandlades motorcykelsemestern i Mali 2011 till en mardröm. När han besökte en restaurang i Timbuktu blev han kidnappad av terrorgruppen al-Qaida, och har levt i fångenskap sedan dess.

Men efter flera års förhandlingar har nu Johan släppts fri. På måndagseftermiddagen landade han med regeringsplanet på Arlanda.

Där väntade hela Johans familj, som nu i 5 år kastas mellan hopp och förtvivlan, kring Johans öde.

– Vi är så tacksamma och glada. Hoppet hade vi ännu kvar men det var inte mycket, säger Mari-Anne Gustafsson, Johans mamma, till Aftonbladet

Familjen har åkt till en lugn plats för att ta hand om sin Johan. För Johan blir det även extra roligt, då hans familj har växt under fångenskapen. Han har nämligen fyra nya syskonbarn att träffa.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström kommenterade frisläppning av Johan i ett pressmeddelande.

– Det är med stor glädje som jag kan meddela att Johan Gustafsson har frisläppts och kan återvända till Sverige. Johans situation har berört många av oss och omfattande ansträngningar har gjorts för att få honom frisläppt. 

Enligt Margot Wallström är Johans frigivning ett resultat av samarbetet mellan Utrikesdepartementet, polisens nationella operativa avdelning (NOA) samt svenska och utländska myndigheter.

Välkommen hem, Johan! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna