Glädjebesked för förlamade Daniel i Japan. Nu flygs han hem till familjen.

Daniel Winroth reste till Japan för att studera japanska. Tyvärr så blev vistelsen i Asien en madröm. Daniel drabbades av Guillain-Barrés syndrom och blev förlamad från halsen och nedåt. Eftersom försäkringen inte täckte hans hemresa startade familjen en insamling för att få hem honom, så att han kunde vårdas i Sverige. Responsen var massiv och många skänkte pengar för att hjälpa till. Det tog inte lång tid innan en halv miljon kronor kommit in och nu verkar det som att Daniel äntligen får komma hem. På söndag åker ett läkarteam från Karolinska sjukhuset och hämtar hem svensken, enligt Expressen.

Det har snart gått snart 2 månader sen Daniel insjuknade och familjen har kämpat länge för att få hem honom. Nu har de äntligen lyckats.
– Jag kan knappt fatta det. Det är helt fantastiskt, säger hans syster, Sofia Winroth.

I skrivande stund har 727 143 svenska kronor samlats in (5:e november).

Daniel kommer att åka med Grafair i ett ambulansplan utrustade för avancerad sjukvårdkostnaden. Det kostar runt 700 000 kronor.

– Nu är det bara lite pappersjobb kvar för mellanlandningar i Ryssland, men vi ska komma i väg. Killen behöver få komma hem och få vård i Sverige nu, säger Kenneth Palmér, överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset till Expressen.

Tidigare inslag om Daniel:

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna