Gör aldrig så här när du sätter ditt barn i bilen. Detta råd kan rädda ditt barns liv.

När man åker bil med barn sätter man på dem bilbältet för att skydda dem. Och nu i vintertid när barnen har tjocka vinterjackor på sig sätter man oftast på bältet utanpå jackan. Men det visar sig vara en stor fara att göra på det här sättet. Ofta tycker man att bältet sitter åt ordentligt utanpå jackan. Men om man tar av barnets jacka så ser man att bältet sitter väldigt löst. Vid en eventuell olycka skulle detta kunna få förödande konsekvenser då bilbältet är så pass löst att barnet slungas ut, rapporterar NBC News. Därför bör man alltid ta av barnets vinterjacka när man spänner fast säkerhetsbältet. Om barnet fryser kan man lägga jackan eller en filt utanför det fastspända säkerhetsbältet. Jag hade ingen aning om det här tidigare och är tacksam att jag fick se det så att jag vet hur jag ska göra i framtiden.  

Här kan du kolla på en video som förklarar ännu mer hur viktigt det är för barn att ha säkerhetsbältet innanför vinterjackan:

Nu hjälps vi åt att sprida det här till alla vi känner så att vi kan minska antalet hemska trafikolyckor. Dela och gilla så att så många som möjligt uppmärksammas om faran med vinterkläder i bilen.