Grattis skidkungen! Ingemar Stenmark har gift sig med sambon Tarja i hemlighet.

I dag riktar vi ett stort grattis till Ingemar Stenmark och sambon Tarja Olli. Den 59-årige skidlegendaren har nämligen gift sig, skriver Expressen. Skatteverket bekräftar för tidningen att ”Stenis” gifte sig med Tarja den 16 januari i år.

Ingemar Stenmark träffade sin kärlek Tarja Olli 2006.

– Vi är kära och våra känslor är äkta. Vi känner oss trygga med varandra, berättade Tarja Olli för Jakobstads Tidning för 10 år sedan.

Paret flyttade senare ihop och bor tillsammans med dottern Iza i Vaxholm utanför Stockholm. Men nu är Ingemar och Tarja mer än sambos. Officiella handlingar från Skatteverket visar att Stenmark och Olli gifte sig den 16 januari i år, skriver Expressen.

Foto: Bildbyrån

ingemar1

Detta är andra gången Ingemar Stenmark gifter sig. Han har ett tidigare äktenskap i bagaget, 1984 gifte han sig med Ann Uvhagen. Paret skilde sig 1987 och har dottern Nathalie ihop.

Ingemar Stenmark är en av Sveriges absolut största och folkkära idrottare genom tiderna. Han har fortfarande rekordet för antalet segrar i den alpina världscupen (86) och hann även med att vinna två OS-guld i sin sanslöst framgångsrika karriär.

Under Stenmarks dominansperiod kring slutet 1970-talet stannade arbetet upp på arbetsplatser, i skolor rullades TV-apparaten in i klassrummet och i städerna samlades människor ute på gatan hos närmaste TV-handlare.

Gilla om du vill skicka ett stort grattis till Ingemar och Tarja!