Gravid kvinna ligger döende på asfalten efter bilolycka – då inträffar miraklet när sjuksköterskan vägrar ge upp

Keith Ezell räddar liv till vardags. Han arbetar som sjuksköterska och är van vid att hantera patienter som kommer in till sjukhuset med alla möjliga skador och sjukdomar. 

Men att han skulle tvingas rädda någons liv innan han gått på sitt skift kunde han aldrig ana.

Den 19 februari i år var han på rätt plats vid rätt tillfälle – och blev en räddande ängel på vägarna. Keith var på väg till jobbet men tog en omväg eftersom han skulle göra ett ärende åt mamma.

Då hörde han en smäll.

Keith sprang genast ut från sin bil och tittade närmare för att se vad som hänt. Det visade sig vara som hämtat ur hans värsta mardröm.  

Två bilar hade krockat. För lokala tv-stationen WKYC Channel 3 News berättar Keith att han sprang mot bilarna och fick se en av förarna ståendes och skrikandes: 

– Hon andas inte! Hjälp mig! Hjälp mig! 

Keith fick syn på en kvinna som låg ner på marken. Hon svävade mellan liv och död. 

Och som om situationen inte var dramatisk nog: Dessutom var hon gravid. 

– Hon var i princip borta. Så jag la henne på marken och påbörjade hjärt-och lungräddning, sa Keith till tv-kanalen. 

Kvinnan hade tur. Keith var väl förberedd med sin sjuksköterskebakgrund – han hade till och med en andningsballong i bilen. Han försökte få liv i henne i ett par minuter efter att folk samlats runtomkring i väntan på polisen. Efter ett tag började han tvivla. 

– Hon började bli blå i ansiktet, hade ingen puls och jag tänkte bara en sak: Hon får inte dö här. 

Och som tur var gjorde hon heller inte det. Strax efter att ambulansen kom till platsen hörde Keith att personalen kunde känna att hon hade puls. 

Kvinnan hade tur mitt i all otur. Hade det inte varit Keith som åkt förbi platsen så hade hon kanske inte varit i livet i dag. 

Keiths hjälteinsats visar också varför alla borde lära sig hjärt-och lungräddning. Här är en liten instuktionsfilm – ta dig gärna tre minuter och titta på den. Kan du alla steg? 

Vad bra att du läste ända hit – och tittade på filmen här ovanför. Vem vet, ditt val kanske räddar ett liv en vacker dag? 

Dela gärna den här viktiga informationen vidare till släkt och vänner – så hjälps vi åt att rädda liv! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna