Gravida kvinnan hamnar i koma – två veckor senare vaknar hon till otroliga nyheter

När 33-åriga Deanne Harry och hennes man David fick veta att de väntade sitt första gemensamma barn var lyckan total, men några veckor innan förlossning hände det som inte fick ske. Deanne drabbades av havandeskapsförgiftning, vilket gjorde att hon hamnade i koma. När hon vaknar två veckor senare chockas hon läkarna meddelar vad som hänt.

När Deanne Harry var gravid i vecka 36 hade hennes anklar svullnat upp så mycket att hon inte kunde få på sig ett enda par byxor, vilket tydde på att något var fel. Det visade sig att Deanne fått havandeskapsförgiftning, vilket innebär en allergisk reaktion från fostret och moderkakan. 

Deannes organ slutade att fungera, och livrädd för vad som skulle hända henne och bebisen fick hon läggas in på sjukhus.
– Jag minns bara att min man var tvungen att lämna rummet. Han protesterade och vägrade gå, berättar Deanne för brittiska Mirror.

I Deannes mage låg en flicka som endast vägde 2 210 gram, och som fick förlösas via kejsarsnitt. Freya, som bebisen fick heta, hade E.coli-infektion och fick därför föras till en annan del av sjukhuset med omedelbar verkan.

Deanne blev sämre och hennes tillstånd kom snabbt att bli livshotande. Hon fick inte hålla eller ens se sin dotter, utan fördes till intensiven där hon hamnade i koma, det berättar Daily Mail

Efter 15 dagar väcks Deanne ur sin koma och får veta att hon fått en ny njure då den andra slutade fungera på grund av havandeskapsförgiftningen. Men det var inte den enda nyhet Deanne fick. Hon hade fått en liten dotter som återhämtat sig från förlossningen, och som väntade på henne tillsammans med pappa David. 

Människokroppen är verkligen faschinerande. Den kan överleva och dessutom återhämta sig från mycket. Tack och lov så vaknade mamman upp till glada nyheter om att dottern mådde bra. Dela gärna för att visa andra hur mycket den kvinnliga kroppen klarar.