Gravida mamman blir sjuk – då upptäcker läkarna de otänkbara på ultraljudet

Att få veta att man väntar barn är för många ett av livets största och mest glädjefyllda stunder. 
Så också för den här familjen Paret hade redan en son sedan tidigare och när de uppäckte att de väntade tillökning igen var lyckan total.

Men så blev den blivande mamman sjuk. Eftersom hennes första graviditet löpt så smärtfritt blev paret oroliga och beslöt sig för att uppsöka läkare. När de kom till sjukhuset för att göra ultraljudet upptäckte doktorerna den hjärtskärande sanningen: Det fanns ingen bebis i kvinnans mage. 

Det visade sig i stället handla om ”Druvbörd”, en märklig graviditet där det oftast inte finns något foster trots att magen växer, istället för att det bildas en moderkaka bildas små blåsor (molor). Ett ovanligt tillstånd som bara sker påett mycket litet antal av alla graviditeter.

Nu väljer paret att dela med isg av sin historia och kan på så sätt öka medvetandet och kunskapen om druvbörd.

”Nyligen fick vi veta att vi var gravida, fantastiska nyheter.

Wikipedia

Vår familj skulle växa med ännu ett slående hjärta.

gravid1.jpg

Min fru hade varit sjuk under större delen av graviditeten, vilket inte alls var som när vi väntade vår första. Vecka 11 hade vi vårt första ultrljud och nyheterna vi fick var inte goda.

Imgur

Där fanns inget barn. Istället såg det ut som ett gäng med druvor.”

Dom kallar det här för druvbörd. Min fru skulle behöva att opereras för att ta bort det genast.”

Youtube

niomånader.se står följande att läsa om druvbörd: 

* Man får många symtom som kan misstolkas som flerbörd: livmodern växer snabbare än normalt och man får kraftiga graviditetssymtom såsom illamående, bröstspänning och så vidare.

* Eftersom livmodern växer så snabbt kan det ge smärtor i livmodern. Preeklampsi kan också utvecklas tidigare än normalt liksom koagulationsrubbningar.

*Blödningar kan vara första tecknet på druvbörd men druvbörd upptäcks också lätt vid ultraljudsundersökningar.

Läkarna tvingades att förbereda sig för att göra en fullständig hysterektomi, en operation som innebr att livmodern tas bort. Men tack och lov kunde läkaren få bort blåsorna utan att behöva ta något av fortplantningsorganen.

Imgur

Mannen avslutar sitt inlägg: 

”Trots att vi inte fick någon tillökning till familjen är jag så otroligt tacksam för min fantastiska fru och sonen vi har tillsammans”

Jag vill bara rikta ett stort tack till den här familjen för att de delat med sig av sin historia – förhoppningsvis kan den ge kunskap om druvbörd och hopp till de som drabbas!