Gudrun, 93, fick plånboken länsad på äldreboendet – två dagar i rad

Att känna sig trygg i sitt eget hem bör vara en självklarhet, men för pensionärerna på Lövåsen i Hallstahammar är inte ens äldreboendet en säker plats. En av de som bestulits på pengar i sitt hem är 93-åriga Gudrun Ulander, som på kort tid fått plånboken lensad två gånger. 

När Gudrun Ulander skulle ge sin ena dotter en slant på mors dag gjordes upptäckten. Någon hade stulit 300 kronor ur hennes plånbok. 

Kvar i plånboken fanns 190 kronor, men nästa dag hade tjuven återvänt för att även ta dem. Och inte nog med att förövaren lensade plånboken så bytte denne ut sedlarna mot falska. 
– Det kändes värre då än första gången. Det är så förslaget att byta ut sedlarna, säger 93-åriga Gudrun till VLT

Det är inte de enda stölderna som rapporterats på Lövåsen, i höstas anmäldes flera stölder på äldreboendet. 
– Man trodde som anhörig att man skulle kunna känna sig säker på att ens mamma får ha sina saker i fred. Någon har ju gjort det här. Men vem eller vilka vet ju inte jag. Jag hoppas bara att man undersöker det här ordentligt och klarar upp det, säger Gudruns dotter Berit Ulander.

Såhär ska det inte få gå till. Det ska vara en rättighet för en gammal människa att känna sig trygg på sitt äldreboende. Dela gärna om du håller med och tycker att säkerheten borde skärpas. 

 

 
 

Läs mer om...