Gunhild Stordalens stora glädjebesked – gör comeback

Gunhild Stordalen trotsar den livshotande sjukdomen och gör comeback.

Mitt under den svåra behandlingen fortsätter hon med sitt arbete för att förbättra världen och deltog på en FN-konferens.

–”Formen är upp och ner, men jag står här idag. Det var inte självklart för några månader sedan, säger hon till VG.

Gunhild Stordalen lider av den ovanliga sjukdomen systemisk skleros, en bindvävssjukdom som sakta bryter ned den egna kroppen. 

Den populära läkaren och miljökämpen har drabbats av den dödliga varianten och genomgår just nu flera tuffa behandlingar mot sjukdomen.

Men trots det har det inte hindrat Gunhild från att driva sina hjärtefrågor. Tillsammans med maken, den karismatiska hotellmagnaten Petter Stordalen, befinner sig de båda i New York under en FN-vecka.

– Jag vet inte hur jag ska ta mig igenom det fram till nästa tisdag, men det är som randonee (när man går upp för ett berg med skidorna). Man ska inte börja titta uppför berget när man börjar gå, men man måste starta och plötsligt är man uppe. Jag satsar på att den strategin ska fungera, säger Gunhild Stordalen till VG.

Petter Stordalen är stolt och imponerade av sin hustrus kamp mot sjukdomen och att hon trots den svåra tiden.

– Jag imponerad och stolt över det Gunhild gör. Under de senaste två åren har hon genomgått stamcellstransplantationer och mängder av cellgifter. Men trots det är hon alltid motiverad.

I New York har Gunhild Stordalen talat på sin matkonferens EAT, som vill göra matindustrin mer hållbar.  Där deltog bland annat Sveriges utrikesministern Margot Wallström (S .

– Ibland kanske jag gör saker som inte kroppen orkar med, men jag har ont om tid. Det är mycket vi måste ta tag i och jag tänker att är det något jag ska använda mina sista krafter till så är de att uppnå de här sakerna vi arbetar med, säger hon till VG

 

Good news from the hospital! Finally approval to leave the country for a few weeks! #donewithamsterdam #rehabherewecome @petterstordalen

Ett foto publicerat av Gunhild A. Stordalen (@gunhild_stordalen) Jul 27, 2016 kl. 1:53 PDT

Dela gärna artikeln med dina vänner!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna