Gunhild Stordalens uppdatering från Rikshospitalet i Oslo

.

Gunhild Stordalen har den allvarliga diagnosen diffus kutan systemisk skleros, en sjukdom som attackerar inre organen. För en tid sedan kunde paret Stordalen meddela att Gunhilds sista behandling har fungerat, men hennes framtid fortfarande är osäker. Hon kan få återfall när som helst, och då kan hon inte få ny behandling.

I slutet av maj kom beskedet att Gunhild Stordalen hade varit borta från rampljuset en tid på grund av sjukdom.

Både Gunhild och Petter tenderar att vara aktiva på sociala medier, men ett tag har det varit tyst från Gunhild. I ett inlägg på Instagram berättar hon varför: Hon hade en infektion.

Nu är Gunhild på Rikshospitalet i Oslo.

New York, USA 20170919. Lansering av ‘New Food and Land Use Coalition», med Gunhild Stordalen. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix / TT

På Rikshospitalet

I slutet av maj lade Gunhild Stordalen ut en bild av sig själv, sin make och deras hund. Samtidigt berättade hon om anledningen till att hon hade varit tyst en tid: Hon hade inte känt sig bra på grund av en infektion. Hon informerade också om att hon fick antibiotika och att hon förväntades vara tillbaka på jobbet och i rampljuset inom kort.

Därefter stod den viktiga EAT-konferensen och resa till Stockholm på schemat. Gunhild var egentligen sjukskriven men trotsade sjukdomen för att kunna delta.

I dag är Gunhild på Rikshospitalet i Oslo, och hon delar nu en uppdatering till alla sina följare och vänner via Instagram.

Tillsammans med bilden ovan skriver hon: ”För nördar som är sjukskivna är bästa sättet att döda tiden under sjukhusbesöket att gräva ner sig i den senaste vetenskapen eller ännu bättre, rapporter om framsteg och lösningar – såsom Norges nya handlingsplan för livsmedelssystem ???? (länk i bio). Trots att jag är den första som berömmer antibiotika och andra livsräddande mediciner, är för de flesta livsmedel den bästa medicinen. Med nästan hälften av världens befolkning undernärda är maten lika viktig som ? & ?.”

(Texten har översatts till svenska efter bästa möjliga förmåga).

Strax efter att inlägget publicerades på Instagram under torsdagen började gilla-markeringarna och kommentarerna att flöda. Det är många som vill önska god bättring till denna underbara och engagerade kvinna.

Krya på dig, Gunhild! Vi hejar på dig.

Använd kommentarsfältet nedan för att skicka ett bra hälsningar till Gunhild Stordalen, genom att ge ett hjärta.

Tryck på delningsknappen samtidigt, så får dina vänner också möjlighet att skicka en kram till Gunhild. Det är viktigt att visa stöd och bryr sig om varandra.