Gunilla, 83, ramlade och slog sig illa – då agerade ungdomsgänget blixtsnabbt

83-åriga Gunilla Wolffelt kämpade med sina matkassar när hennes rullator fastnade i en svängdörr på väg ut från köpcentret. Det hela resulterade i att Gunilla fick en hård smäll som slog ner henne i asfalten. Då kom 15-åringarna till undsättning.

För 83-åriga Gunilla Wolffelt blev slaget av svängdörren hårt där hon stod orörlig med rullatorn.
– Jag hann inte ut och fick en kyss och åkte i asfalten så det bara skrek om det. Det gjorde fruktansvärt ont, säger hon till Aftonbladet.

Rullatorn flög iväg

Smällen blev så hård att Gunillas rullator flög iväg, och medan Gunilla, som var ensam, låg där och inte visste vad hon skulle göra fick hon se ett ungdomsgäng närma sig. Då erbjöd sig en av killarna att hjälpa henne upp.
– Jag frågade om han skulle klara det. Inte för att jag väger så mycket man jag fick inte ramla en gång till. Han sa att han skulle greja det och gjorde han mycket riktigt, säger hon till  Aftonbladet.

 

Lämnade inte hennes sida

För Aftonbladet berättar Gunilla att ungdomarna, som var i 15-års åldern, insisterade på att ringa ambulans, men Gunilla ville inte. Då kontaktade de hennes son, och vek inte av från hennes sida förrän han var på plats.

Sonen förde Gunilla till Danderyds sjukhus där hon fick undersökas. Det visade sig att hon hade fått en spricka i bäckbenet, och därför fick hon föras till Jakobsbergs sjukhus för rehabilitering.

När sonen kom på besök senare hade han med sig ett kort från ungdomarna, med texten ”Krya på dig önskar ungdomarna från Ica”.
– Jag fick tårar i ögonen. Jag tyckte att det var jättegulligt. De var vansinnigt sympatiska. Jag mådde inte så bra efter smällen men jag sög i mig det hela och njöt av att de var så snälla. Det är inte bara bus och sådant, det finns mycket rara ungdomar också, säger Gunilla till Aftonbladet.

 

När Gunilla Wollfelt ramlade omkull i Viksjö centrum togs hon om hand av en grupp tonåringar, som höll henne sällskap…

Posted by Mitt i Järfälla on Wednesday, 18 October 2017

 

Vad underbart att höra att det finns ungdomar som inte tvekar på att hjälpa en gammal människa. Dessa fina 15-åringar räddade Gunilla. Dela gärna för att hylla dem.