Här återskapar 98-åriga paret sina bröllopsbilder 70 år efter giftermålet.

”Gammal kärlek rostar aldrig” finns det ett ordspråk som heter och även om det kan kännas uttjatat så finns det historier när det aldrig känts mer rätt att använda. Den här kärleksberättelsen är sannerligen en sådan historia som berörde mig ända in i hjärtat.

För Cao Yuehua och Wang Devi var andra världskriget, precis som för många andra, en riktig jobbig tid. Parets kärlek sattes på prov ordentligt när Cao, som är poet och talar tre språk flytande skickades till krigsfronten i Burma för att arbeta som tolk.

Men Cao såg till att hålla kärleksflamman vid liv och skickade mängder av kärleksbrev hem till Wang. Och när kriget var över och Cao återvänder hem kunde paret äntligen återförenas och det stod inte på förrän bröllopsklockorna ringde.

Under de år som passerat sedan dess har paret hållit ihop och sett till att hålla kärleken levande. Och den 24:e november i år, 70 år efter bröllopet återvände det idag 98-åriga paret till platsen där de gifte sig för att återskapa sina bröllopsbilder.

Kærligheden længe leve.

Posted by TV 2 NYHEDERNE on den 2 december 2015

Cao passade också på att avslöja hemligheten till att hålla ihop så länge.

”Par måste ta hand om varandra. Jag tänker på henne hela tiden och detsamma gör hon”, berättar Cao enligt ABC News.

Och innan de var klara för dagen passade Wang på att skoja med sin make:
”När vi båda fyllt 100 kommer vi tillbaka hit igen, okej?”

Jag hoppas verkligen att hon får rätt och jag vill önska dem ett fortsatt fint äktenskap. Gilla gärna om du vill göra detsamma.