Här är sjuksköterskan som trotsade vild snöstorm för att kunna ta sig till jobbet och hjälpa sina patienter.

Ett enormt snöoväder har dragit in över USA och skapat väderkaos de senaste dagarna, något som har fått många att stänga in sig i sina hem för att vänta ut den outhärdliga stormen. Men den 31-åriga sjuksköterskan Chantelle Diabate ville inte sitta inne. Hon är hängiven sitt jobb och sina patienter genom ur och skur – och valde häromdagen att trotsa både snöstorm och iskyla för att ge sig ut till fots (!) flera kilometer fram till arbetsplatsen på ett vårdhem i New York.

Från Chantelle Diabates hem och till jobbet på ett vårdhem i stadsdelen Bronx i New York är det ett avstånd på över 3 kilometer. En promenad som i blåst, isande kyla och snö upp till knäna varken är behaglig eller lätt att göra.

Men trots ovädret bestämde sig alltså Chantelle i lördags för att ge sig ut till fots på de öde gatorna, då hon ville ta sig till jobbet och hjälpa sina patienter.

– Just där och då så kände jag bara att ingen egentligen skulle komma in till jobbet så jag försökte göra mitt bästa för att ta mig dit, säger Chantelle Diabate till ABC News.

Men det är inte allt – Chantelle valde dessutom att ta ett dubbelt arbetsskift.

– Det gäller att vara ödmjuk i mitt jobb eftersom du inser att du själv skulle kunna vara en patient… vid något tillfälle kommer du att vara beroende av någon. Vi behöver alla varandra. Jag behandlar mina patienter bra eftersom jag behandlar dem som en del av min familj, säger Chantelle Diabate till ABC News.

Bildkälla: Facebook

chantelle

Sådana här historier gör mig så glad och det är härligt att veta att vi har sjuksköterskor där ute som alltid kommer finnas till hjälp för oss. Du får gärna dela vidare texten för att visa din hyllning till Chantelle och andra fantastiska sjuksköterskor.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna