Här förs 15-årige Ahmed till sista vilan: ”Hela Sverige sörjer”.

I dag begravdes eleven Ahmed Hassan, 15, i Trollhättan.

Utbildningsministern Gustav Fridolin (MP) fanns på i Trollhättan plats för att hedra Ahmed, som tragiskt mördades i skolattackerna förra veckan.

– Hela Sverige sörjer med Ahmed Hassan och hans anhöriga och med Lavin Eskandar, säger Fridolin enligt Aftonbladet.

Förra veckan chockades hela Sverige av de hemska attackerna på skolan Kronan i Trollhättan. Två av offrena, Lavin Eskandar och Ahmed Hassan, har nu förts till sin sista vila. Båda två vilar alldeles intill Lavin Eskandar, på Håjums begravningsplats.

Utbildningsministern Gustav Fridolin fanns inte med på själva begravningsceremonin, men ska representera regeringen vid minnesstunden efteråt.
– Det som skedde var en attack mot hela Sverige. Hela Sverige sörjer med Ahmed Hassan och hans anhöriga och med Lavin Eskandar och hans anhöriga, säger han enligt Aftonbladet.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Anhöriga, vänner och Trollhättan-bor samlades för att föra 15-årige Ahmed Hassan till sista vilan.Vila i frid

Posted by Aftonbladet on den 30 oktober 2015

För de andra två som skadades allvarligt i attacken, en 15-årig elev och en 41-årig lärare, är tillståndet nu stabilt, skriver Aftonbladet.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna