Här hyllar brandmännen sin döda kollega med kortege mitt i staden.

I samband med en insats vid en trafikolycka i februari blev brandmannen Anders Swärd själv påkörd så allvarligt att han senare avled på sjukhus av sina skador. Brandmannens död berörde inte bara hans familj och vänner, även andra ville hylla honom. En av dessa var 6-årige Linus som skickade en personlig kärlekshälsning till Anders familj. Igår samlades 800 personer i Gustav Vasas kyrka i centrala Stockholm för att ta farväl av Anders Swärd vid begravningen. Och hans kollegor hedrade honom på ett lite speciellt sätt.

Vid torsdagens begravning var nära 800 vänner och kollegor samlade i kyrkan för att ta ett sista farväl.

– Det var en fin stund, säger pastor Andreas Nielsen som förrättade begravningen, till Expressen.

Under begravningen uppträdde Carola Häggkvist i kyrkan och i samband med begravningen arrangerades också en kortege av räddningsfordon av Brandkåren Attunda. Samma station som Anders Swärd arbetade på.

Bildkälla: Annie Karlsson (Facebook)

– Den åkte från kyrkan, ner till Sveavägen och ut på E4 via Norrtull. Det var fint, berättar Andreas Nielsen för Expressen.

Bildkälla: Annie Karlsson (Facebook)

För Expressen berättar kollegan Per Colegate att Anders alltid var ett stort stöd.

– Eftersom han såg livet ur en annan vinkel kunde hans svar alltid vända och vrida på mina egna tankar så man fick nya vinklar. Han var någon jag alltid kunde ringa, någon jag delade många grundtankar med så som hur viktig ens familj är.

Anders Swärd blev 40 år gammal.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna