Här hyllar poliserna alla kvinnor med blommor på internationella kvinnodagen.

På tisdagen noterade vi den 8 mars i kalendern – och då inföll internationella kvinnodagen, en dag då vi passar på att hylla alla kvinnor lite extra mycket. Runt om i världen gick det att läsa om kvinnor som uppmärksammades på olika sätt och i Litauen hade polismännen en alldeles egen metod. De började nämligen att vinka in kvinnor som körde förbi i sina bilar – men inte för att de körde för fort och skulle få böter, utan för att de helt enkelt skulle få en varsin blomma.  

Initiativet har blivit lite av en tradition bland de litauiska polismännen, som den 8 mars varje år bjuder kvinnor på blommor för att uppmärksamma internationella kvinnodagen.

kvinna7

Det går helt klart att konstatera att idén var uppskattad hos kvinnorna även i år. På sin Facebook-sida har den litauiska polisen publicerat flera bilder där de delar ut blommor till förbipasserande kvinnor som en enkel och vänlig gest – och det är verkligen härligt att se all glädje som sprids.

kvinna8

kvinna10

kvinna9

kvinna6

kvinna5

kvinna4

kvinna3

kvinna2

kvinna1

Bildkälla: Lietuvos Policija (Facebook)

Tycker du att det här var fint? Dela vidare till dina vänner så kanske någon där ute även passar på att ge dig en blomma!