Haha! Här är polisernas aprilskämt som får nätet att vika sig av skratt.

Att det skämtas hejvilt under första april är en gammal tradition som står sig starkt än i dag. Som vi tidigare har rapporterat om var flera svenska medier på fredagsmorgonen ute med skämtsamma ”nyheter” – men även polisen är i skojartagen med färska aprilskämt. Bland annat hävdar Polisen i Växjö, Alvesta att de ska ta fram en app så att medborgarna kan se exakt vart polisen befinner sig – och Polisen i Örebro län vill erbjuda en positiv upplevelse vid transport till arresten. De har minsann humor, poliserna!

”Som en del i arbetet med den nyligen omorganiserade Polismyndigheten där vi ska komma närmare medborgarna har vi jobbat med att ta fram en mobilapplikation, som en service till er medborgare. I appen kan man se en karta över ett valt område, och där få information om var våra polisbilar befinner sig.”

Så inleder Polisen i Växjö, Alvesta sitt Facebook-inlägg som publicerades på fredagsmorgonen. Men meddelandet tar inte stopp där. I aprilskämtet konstateras det även att du kan ha direktkontakt med poliserna:

”Man kan även se radioanropet på bilen, vilka poliser som åker i den, och om patrullen är ledig, på väg till eller på plats på ett ärende. En annan funktion som finns är att man kan skicka textmeddelanden till de olika bilarna.”

Bildkälla: Polisen i Växjö, Alvesta (Facebook)

polisapp

Även i Örebro bjuds det alltså på humor. Redan förra året fick vi ta del av Polisen i Örebro läns humor när de bjöd på ”utryckningsglasögon” med blinkande ljus på brillorna. I år har de slagit till med en ny klockren video – men den här gången handlar det om ”Musik under transport”. Det innebär kort och gott att de ska erbjuda en positiv upplevelse vid transporten till arresten genom att den misstänkte får välja musik i bilen.

Kolla bara in detta:

MUT – Musik Under Transport

Polisen har under senare tid uppmärksammat att musik och sång i polisfordon blivit väldigt uppskattat hos medborgarna.Nya riktlinjer har därför tagits fram för att skapa en så positiv upplevelse som möjligt vid transport till arrest.

Publicerat av Polisen i Örebro län den 31 mars 2016

Dela gärna vidare om du också tycker att polisernas aprilskämt var klockrent!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna