Han är 79 och hon är 72. Nu har de blivit föräldrar till en frisk liten pojke.

72-årige Daljinder Kaur och hennes 79-årige make Mohinder Singh Gill från Indien har varit gifta i 46 år. Nu har de blivit föräldrar för första gången. Sonen föddes frisk och kry för ett par veckor sedan – något som enligt Aftonbladet gör den 72-årige kvinnan till världens äldsta nyblivna mamma.

Det indiska paret, som har varit ofrivilligt barnlösa, har nu äntligen blivit föräldrar efter att ha genomgått en två år lång IVF-behandling.

Kvinnan är inte helt säker på sin ålder men enligt fertilitetskliniken där födseln ägde rum så är hon 72 år, skriver Aftonbladet som hänvisar vidare till nyhetsbyrån AFP.

– Gud har hört våra böner. Nu känns mitt liv komplett. Jag tar hand om barnet själv, jag känner mig fylld av energi. Och min man är väldigt omhändertagande och hjälper mig så mycket han kan, säger Daljinder Kaur till AFP enligt Aftonbladet.

Klinikens ägare och doktor var först tveksam till fallet, men då resultatet av de medicinska testerna visade normala värden så satte de igång med behandlingen.

I Sverige skulle det däremot aldrig ha godkänts – här rekommenderas man vara yngre än 45 år när det gäller den typen av behandlingar.

– Det är tragiskt att man har behandlat en så pass gammal kvinna ur ett barnperspektiv. Man måste kunna ta hand och leka med sitt barn. Inte bara när barnet är litet, utan man måste även kunna ta hand om en tonåring senare, säger Anna Karin Lind, medicinsk chef vid IVF Sverige, till Sveriges Radio.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna