Han är 6 år, men folk tror att han är en bäbis. Nu berör han miljoner och alla borde höra detta.

Grant är precis som vilken 6-åring som helst. Bland många andra saker så tycker han om att läsa och leka, men ibland – berättar han – så tror folk att han och hans 1-åriga bror är tvillingar. Anledningen är att Grant har akondroplasi, klassiskt kallat dvärgväxt. Föreningen För Kortvuxna skriver att dvärgväxt orsakas av en ovanlig förändring i arvsmassan som påverkar skelettets tillväxt. Den ser olika ut beroende på vilken typ av dvärgväxt man har, det finns ungefär 200 olika former av kortväxthet. Vissa är så ovanliga att man inte kan diagnostisera dem, men man anses som kortvuxen när man i vuxen ålder är kortare än 150 cm. Amy Stone blev den här underbara killens mamma när hon gifte sig med hans pappa Nate i slutet av förra året. Hon gjorde den här videon om hennes son för att visa vilket enormt hjärta han har. Hon säger så här: ”Jag blir mållös över att se hur kärleksfull och målmedveten Grant är. Han och jag gjorde det här för att krossa alla fördomar om små människor. Ja, egentligen alla fördomar som människor har om varandra. Vi hoppas att alla ser på människor precis som de är och älskar dem oavsett vad.” Se videon nedanför. Det är omöjligt att hålla tillbaka tårarna. Grants ord är väldigt viktiga, och någonting som alla borde ta till sig.

Det här är Grant Stone. På hans Facebook-sida skriver familjen: ”Vi älskar Grants jag-kan-göra-attityd och optimism, och hans filosofiska funderingar om livet. Hans kortväxthet har vissa utmaningar, men ger oss också oförglömliga ögonblick.”

Bildkälla: Facebook.

”Du är aldrig för liten för ett stort äventyr”, skriver han på den här bilden.

Bildkälla: Facebook.

”Första gången som Grant klättrade uppför trapporna helt på egen hand tog det honom 45 minuter, men han vägrade sluta kämpa. Jag grät när jag kollade på honom och har blivit så imponerad och rörd otaliga gånger sedan dess”, skriver Grants pappa Nate (bilden) till videon på Youtube.

Bildkälla: Facebook.

Och här är då videon där Grant pratar om livet som kortväxt. Den är 5 minuter lång, men varje sekund är värd att se. Grant är helt fantastisk, och en inspirationskälla för oss alla.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna