Han bar sin CP-skadade bror i 9 mil. Nu har han samlat in 1 miljon och hyllas av tiotusentals.

Att gå 9 mil låter tufft, men det lär vara ännu jobbigare om du bär din bror på ryggen hela vägen. För 15-årige Hunter Gandee är det dock värt det. Han bär sin 8-årige lillebror Braden för att öka medvetenheten och kunskapen kring människor med CP-skador.

Hunter började att vandra på fredagen ​​med lillebror Braden på ryggen och på söndag eftermiddag hade de tillrättalagt 91 kilometer till fots. Hunter började gå från Bradens grundskola i Lambertville, Michigan och resan slutade vid University of Michigans Pediatric Rehabilitation Center i Ann Arbor.

– Jag ville visa folk vilken kamp som Braden måste gå igenom varje dag. Jag ville gå ut och visa folk att vi kan göra världen till en bättre plats för människor med cerebral pares, säger Hunter enligt ABC News.

Detta är inte första gången Hunter bär runt Braden. Braden, som föddes med en cp-skada, har svårt att ta sig runt på egen hand och då brukar han få hoppa upp på Hunters rygg.

Hunter genomförde en liknande marsch förra året, men då gick Hunter ”bara” 6 mil.
Den här gången stannade de var fjärde kilometer och sjukgymnaster kollade regelbundet till duon. Många slöt också upp i vandringen och hejade på bröderna. Det var inte helt lätt resa för Hunter, som fick släpa på Bradens 30-kilo tunga kropp.

– Om det inte vore för alla som manade på oss och gick med oss, så hade jag inte orkat med detta. Jag kollapsade i slutet på anda dagen av utmattning. Jag hade ont i benen och min vänner fick ta tag i mig, så att jag klarade av den tredje dagen, säger Hunter.

Tillsammans med sin mamma startade Hunter Facebook-gruppen Cerebral Palsy Swagger, som också är namnet på välgörenhetsmarschen.

Genom sina marscher har Hunter hjälpt till att samla in cirka 1 miljon svenska kronor. Pengarna har bland annat gått till att bygga en ny handikappanpassad lekplats på skolan där Braden går.

Alla borde verkligen ha en storebror som Hunter! Jag blir rörd när jag ser vad han gör för sin bror och vilken vilja han har att förändra. Det minsta jag kan göra är att sprida denna historia vidare så att fler kan lära sig mer om CP-skador. Förhoppningsvis kanske vi kan slå hål på en och annan fördom! Här kan du läsa mer.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna