Han fick sista önskan uppfylld med sin dotter innan dödliga sprutan.

Lorenzo Schoonbaert har följt sitt belgiska Club Brugge i hela livet. Men efter en lång kamp mot en elakartad sjukdom tog han beslutet att avsluta sitt eget liv. Han hade dock en sista önskan. Att få se sitt lag spela en sista gång. – Det är min högsta önskan före jag dör, säger han till Daily Mirror.

Det här är svårt att ta in utan att tårarna rinner ned för kinden.
Lorenzo Schoonbaert, en livslång supporter till belgiska fotbollslaget Club Brügge, kommer aldrig mer att få se sitt lag spela fotboll, eller få krama om sin dotter och familj igen. Schoonbaert, som led av en allvarlig sjukdom och kämpat sig igenom 37 operationer, gav till slut upp. I Belgien är dödshjälp lagligt, och därför valde Schoonbaert att få en dödlig injektion när läkarna meddelade att det inte fanns något mer att göra.

645@70

Hela klubben slöt upp bakom Schoonbaert, som hade en sista önskan om att få se sitt favoritlag en allra sista gång. Han sköt upp dödssprutan så att han kunde se lagets match förra söndagen. Schoonbaert bjöds, tillsammans med sin familj, in till vip-läktaren. Väl där fick han och 20 000 andra Brügge-supportrar sitt lag besegra Mouscron-Peruwelz. Klubben hade också ordnat så att Lorenzo fick blåsa igång matchen och på läktaren var banderoller uppsatta med olika budskap till Lorenzo och hans familj.

– Jag är otroligt lycklig just nu. Det här kommer att vara ett värdefullt minne för min dotter som hon kan njuta av hela sitt liv, berättade Lorenzo enligt Daily Mail.

Dagen efter matchen meddelade familjen att han fått sin injektion.
”Han kommer för alltid att vara älskad och saknad. Lorenzo var modig till sista minuten, hade allt under kontroll och njöt av sina sista ögonblick med personer som stod nära hans hjärta, skriver de i ett uttalande enligt tidningen.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna