Han går som superhjälte på 5-åringens begravning. Men vänta tills du förstår den tårdrivande anledningen.

Den 2 april ringde 5-årige Joshua Garcias mamma till polisen i Fort Worth, Texas, USA, för att anmäla hennes son som försvunnen. Inte långt därefter fick hon det fruktansvärda beskedet att Joshua drucknat. Polisen som var först på plats var Damon Cole. Hans räddningsförsök var förgäves. Joshuas liv gick inte att rädda. Nu har Damons stöd och varma gest på 5-åringens begravning hjälpt familjen att finna frid.    

Till begravningen kom nämligen polismannen Damon Cole utklädd till superhjälten Spindelmannen. Joshuas favoritkaraktär i serietidningsvärlden. Och när de fann pojken i vattnet hade han sin spindelmannen-tröja och skor på sig.

Damon var så berörd av pojken och familjens fruktansvärda öde att han ville att begravningen skulle bli en hyllning till livet.

Bildkälla

polis1

Det var också Damon som hittade Joshua i vattnet. I panik drog han upp pojken ur vattnet för att försöka rädda livet på honom, men förgäves. Hans liv gick inte att rädda. Polismannen var fullständigt förkrossad efter olyckan.

”Det har inte gått en minut sedan olyckan som jag inte har tänkt på Joshua och hans familj”, sade han till en lokaltidning i Texas.

Bildkälla

polis2

Enligt KTLA, så var inte Damons idé om att hedra Joshua med spindelmannendräkt enbart hans egen. Damon är känd i kommunen för att besöka barn som drabbats av cancer i sin superhjältedräkt. Ett populärt inslag som han hyllats för. Därför var det också familjens önskan att han skulle bära den på 5-åringens begravning.

Bildkälla

polis3

Under hela ceremonin stod Damon precis bredvid kistan. Till minne av pojken vars liv han sörjer dag och natt. Familjen säger att hans enorma stöd och kärleksfulla gest har hjälpt dem att finna frid på vägen mot att acceptera förlusten av deras älskade son.

Bildkälla

polis4

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna