Han jävlas med en mörkhyad man på puben. Men dagen efter… Detta är guld.

Jag kan inte förstå att människor fortfarande kan vara rasister i vårt moderna samhälle. Men i denna berättelse får den här intoleranta och arroganta mannen verkligen lära sig en läxa. Jag vet inte om det här har hänt på riktigt eller om historien är påhittad, men den har verkligen sin poäng och därför vill jag dela med mig av den här till så många som möjligt. Döm aldrig någon på grund av personens utseende eller hudfärg!

En man går in på en fullsatt pub. Han tittar sig omkring och ser en mörkhyad man som sitter ensam i hörnet.

Han kliver fram till bardisken och vänder sig om mot gästerna. ”Jag kommer bjuda alla som är här på en gratis drink eller öl. Alla utom den där mörkhyade killen i hörnet!” Alla inne på puben blir glada och applåderar initiativet.

När mannen delar ut gratis dricka ställer sig den mörkhyade mannen upp. Han gör tummen upp åt rasisten och säger ”Tack, kompis!”.

Rasisten tittar förvånat på mannen och förstår ingenting. Men han bryr sig inte mer om det.

Nästa kväll upprepar sig samma sak. Samme man kliver in på puben och bjuder laget runt. ”Jag kommer köpa en drink eller öl till alla som här inne. Jag bjuder alla förutom den där mörkhyade killen som sitter där”, säger mannen och pekar.

Gästerna klappar om den givmilde mannen och applåderar den generösa gesten. När han beställt in den sista ölen reser sig den mörkhyade killen upp. Han gör tummen upp och tackar rasisten; ”Tack, kompis”.

Rasisten kliar sig på huvudet och blir konfunderad. Han går fram till bartendern och frågar: ”Vem är den där konstiga, mörkhyade killen som tackar mig när jag bjuder alla andra på dricka?”

Bartender svarar lugnt: ”Tja… Det är killen som äger det här stället”.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.