Han övergavs som bäbis på grund av sitt utseende. Nu berörs miljoner av hans vilja att förbättra världen.

Vi lever i en extremt utseendefixerad värld, som många gånger kan vara rent ut sagt grym mot dom som inte riktigt passar in eller inte ser ut som alla andra. Jag tror de flesta av oss kan enas om att det inte borde få vara så, men ändå händer det varje dag – på ett sätt eller ett annat. Jono Lancaster vet bättre än någon annan hur grymt världen kan behandla en.

Jono lever med Treacher Collins syndrom, som enkelt förklarat innebär att hans ansikte kännetecknas av omfattande symmetriska missbildningar. Han var bara timmar gammal när han övergavs av sina föräldrar på grund av sina genetiska drag.

jono2

Under växten följde flera års mobbing och en ovilja från omvärlden att visa förståelse, men Jono vägrade att ge upp.

I dag är han 30 år. Han fokuserar på att vara positiv och att använda sina erfarenheter till något gott.

jono5

Därför reser han nu jorden runt för att berätta om hur det är att leva med Treacher Collins syndrom. Han träffar barn som själva har det och pratar med föräldrar och familj, för att medvetande göra barnens situation.

jono4

I klippet här nedan kan du se och lyssna på hans berättelse. Jag lovar att det inte kommer att lämna dig oberörd. Även om hans historia börjar med en så tragisk start är det verkligen upplyftande att se den styrka och det mod som Jono visar.

Jag hoppas verkligen att vi kan hjälpa till att sprida hans historia och hans gärningar vidare, inte bara för att andra ska inspireras utan också för att ge lite hopp och självförtroende till alla som känner att de behöver det. Det tror jag vi alla kan göra då och då.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.