Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Han räddade 5-åring från att drunkna på Legoland, när ingen annan reagerade.

Tomas Stålmarck var på Legoland i Danmark med sin son när han plötsligt såg en pojke i 5-årsåldern som höll på att drunkna. Tomas agerade blixtsnabbt och räddade pojken. – Drunkning ser inte ut som man tror att det gör. På film så skriker de men den här killen var helt tyst, säger Tomas till Nyheter24.

Tomas Stålmarck besökte Legolands badland Lalandia i Danmark med sin son han hans kompis. Då han har jobbat som livräddare och varit instruktör i livräddning i 10 år är han alltid extra uppmärksam när han är vid vattnet.

När de badade i en pool som hade en vågmaskin uppmärksammade Tomas plötsligt en pojke i 5-årsåldern som var i fara. Pojken hade hamnat i otakt med vågorna och hans puffar på armarna hade förlorat luft. Tomas märkte att så fort pojken försökte andas hamnade han under vattnet, enligt Nyheter24.

Trots att det fanns badvakter och flera flera vuxna och barn i poolen var det ingen som märkte vad som höll på att hända med pojken. De flesta hade nog med att själva hålla balansen och höll koll på sina egna barn menar Tomas. Men Tomas agerade blixtsnabbt och sprang till pojken.
”När jag var två armtag ifrån så sjönk pojken och jag fick dyka efter honom”, skriver Tomas på sin Facebooksida.

Pojken kräktes vatten när han kom upp på land men klarade sig.
”Jag är glad att jag stod där jag gjorde. En mindre i olycksstatistiken sommaren 2015. Ta vara på er i vattensverige, vatten är inte farligt däremot är okunskap och respektlöshet det”, fortsätter Tomas Stålmarck att skriva på Facebook.

Han påpekar att det är många som inte vet hur en drunkning ser ut. Många tror att personer som håller på att drunkna skriker och viftar med armarna. Men det är snarare tvärtom.
– Personer som håller på att drunkna är ofta väldigt stilla, har öppna ögon både under och över vattenytan och flyter upp och ner som korkar ungefär, säger Tomas Stålmarck till Expressen.

Vilken hjälte Tomas Stålmarck är!

20 år efter att jag satte min fot på Livräddarna och Livräddarna Tylösand så har jag fortfarande lite takter i mig. I…

Posted by Tomas Stålmarck on Monday, July 6, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...