Han sålde allt och cyklade från Indien till Sverige – för kärleken

Pradyumna Kumar ”PK” Mahanandia föddes i östra Indien – inte långt från stället som inspirerade till klassiska filmen Djungelboken. 

Han tillhörde den lägsta kasten i landets strikta system som reglerar klasserna. Därför tvingades han stå ut med både diskriminering och fattigdom. 

Men ”PK:s” liv förändrades när han träffade en rik, svensk kvinna – och han insåg att han ville vara med henne. 

Det var då han bestämde sig. Han skulle ta cykeln över kontinenter för att möta sitt livs kärlek – 6 500 kilometer bort. 

© Wikimedia Commons

”PK” tvingades bland annat inte sitta inne i skolsalen bland de andra barnen till mellanstadiet.När han var elva år spådde byns astrolog i ett palmblad att han skulle gifta sig med en flicka som inte kom från stammen – och inte ens från Indien. 

Många år senare mötte han svenska Charlotte von Schedvin i Indien. 

– Då var jag tjugo år. Jag såg den lilla djungelpojken i honom. Jag kände en stark tillhörighet och följde mitt hjärta fullt ut, har Lotta berättat i en intervju med TV4. 

Paret träffades i några veckor. 

– Vi var tillsammans i två, tre veckor och sen åkte hon. På ett och ett halvt år träffades vi inte en gång. Vi höll kontakten via brev och till slut tänkte jag att det var dags att ta första steget. Så jag sålde allt jag ägde och köpte mig en cykel, säger ”PK” till National Geographic

Han tog cykeln – och bestämde sig för att åka till Sverige. Han visste att det tog 22 dagar för Lotta att köra bil från Borås till New Delhi.

– Jag åkte inte bara cykel hela vägen, ibland åkte jag med olika lastbilar. Jag hade med mig en sovsäck och sov under stjärnorna. Ibland bjöd folk in mig till deras hem och gav mig lite mat i utbyte mot att jag gjorde lite sketcher. Jag gömde mina 80 dollar som jag växlat in under bältet och rörde det aldrig. På vägen fick jag brev från Charlotte: i Kandahar, Kabul och Istanbul. Det gav mig kraft, säger han till National Geographic. 

I fyra månader och tre veckor var han ute och cyklade. Han hade också många hippievänner som var ute och åkte på vägarna. När han stötte på dem kände han sig inte ensam. 

När han väl kom fram till Sverige gifte de sig. Sen cykelfärden 1977 har de varit gifta i över 40 år och har två vuxna barn tillsammans. 

Här ser du en intervju med paret i svensk tv för några år sen: 

Tala om sann kärlek! Dela gärna och sprid denna fantastiska kärlekshistoria till alla vänner och familj!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna