Han ser gubben dra 11-årig flicka längs gatan, då viskar hon 2 ord och avslöjar mardrömmen

Ibland måste man lite på sin magkänsla.

Precis det gjorde Nazier Elahee, från Ohio i USA, när han såg en liten flicka tillsammans med en äldre man.

Tack vare hans snabba agerande kunde ett hemskt brott undvikas.

Händelsen inträffade i söndags i den lilla staden Golf Manor i Ohio, USA. Nazier Elahee tog en promenad, när han fick syn på en äldre man med en liten flicka.

Han reagerade på att mannen såg ut att släpa den 11-åriga flickan efter sig längs trottoaren.

Mannen höll ett hårt grep kring flickans arm och hon verkade spjärna emot.

– Jag såg hur mannen gick längs gatan och verkade dra flickan efter sig, han höll tag kring hennes handled. Men när de gick förbi mig, så såg jag att hon tittade bakåt efter oss och verkade forma orden ”hjälp mig” flera gånger, säger han till lokala tv-stationen Fox 19.

De två orden fick Nazier att agera direkt. Han sprang efter och stoppade mannen. Nazier frågade flickan om hon kände mannen.

– När hon sa ”nej”, så förstod jag att något var fel. Jag frågade mannen om han kände flickan och då försökte han få det till att han bara skulle följa med henne hem, säger Nazier.

Bildkälla: Fox19.com

Han slog larm till polisen och lyckades hindra mannen från att lämna platsen.

Det visade sig att den misstänkte mannen inte alls kände flickan. Istället misstänker polisen att han försökte kidnappa henne.

– Om han hade lyckats vet man inte vad som hade hänt, kanske hade han våldtagit eller dödat henne. Jag gjorde vad jag kunde och slog larm, säger Nazier.

Nu är mannen misstänkt för kidnappning.

Det här är varje förälders värsta mardröm. Faktum är att något liknande nyligen hände i Sverige.  En 40-årig man greps nyligen på en tågstation i Landskrona, då han hade med sig en sjuårig gråtandes pojke, som inte verkade känna mannen. 40-åringen stoppades av en tågvärd och är nu misstänkt för grov våldtäkt mot barn och grovt barnpornografibrott.

Tack och lov för människor som Nazier och tågvärden, som visar på stort mod och civilkurage, annars hade det kunnat slutat i en tragedi. Dela gärna vidare.