Han ska bara ta patienten till rummet – men det kameran fångar sprids som löpeld

Vi lever i en tid där medmänsklighet och solidaritet är en bristvara. Ja, i alla fall om man ska tro på allt som visas på nyheterna. Men när vi känner att världen är en mörk plats som inte är vad den en gång varit – då måste vi se de små sakerna i världens alla hörn. Och alla de goda exemplen på människor som visar just medmänsklighet.

Som sjukhusarbetaren Lindon Beckford. En man med ett hjärta av guld – och en änglalik röst.

Youtube

I mer än 30 har Lindon berört människor på ett sjukhus i Boston. Hans jobb består mestadels av att transportera människor från eller till operationssalar från rummen som för tillfället är deras hem.

För patienterna kan en resa från ett rum till ett annat vara den mest skrämmande resan de gjort i sina liv, så Lindons roll är viktig. Och som han har hanterat den under alla dessa år.

Youtube

Lindon är nämligen alltid ett enda stort leende. Han vet ju hur skrämmande och ångestfylld den där resan kan vara för dem. Så han hälsar alltid vänligt med orden: ”Mitt namn är Lindon och jag kommer att vara er chaufför.”

Och sedan tar han hjälp av musikens kraft för att lyfta deras humör ännu mer. För förutom den fantastiska värme och kärlek han visar alla så sjunger han också. I klippet nedanför – som har delats av en halv miljon människor – har en reporter följt Lindon en dag på sjukhuset. Och det träffar verkligen rakt i hjärtat att se patienternas leenden när han går vid deras sida.

Med fler människor som Lindon hade världen varit en bättre plats. Jag hoppas att han kan inspirera oss alla till att se bortom människors svagheter, och alltid försöka behandla varandra med värme och respekt. Det kostar ju faktiskt ingenting. Och har du en sångröst, så sjung, för musik kan faktiskt vara som balsam för själen.

Nu delar vi den här historien och visar att jorden faktiskt är en mycket varmare plats än vad vi kanske tror!