Han skänker 391 miljarder så nyfödda dottern kan växa upp i en bättre värld.

Facebooks grundare Mark Zuckerberg och hustrun Priscilla Chan har blivit föräldrar. I samband med födseln av dottern Max har Zuckerberg nu publicerat ett brev på sin Facebook-sida. Det rörande brevet, som avslöjar en enorm gåva, har på bara 10 timmar nått en miljon gillamarkeringar.

”Kära Max,

Din mor och jag har inte ord för att beskriva det hopp du ger oss för framtiden. Ditt nya liv är fullt av möjligheter och vi hoppas att du kommer vara lycklig och frisk så att du kan utforska dem till fullo. Du har redan gett oss en anledning att reflektera kring världen vi hoppas att du ska få leva i.

Som alla föräldrar vill vi att du ska växa upp i en värld som är bättre än den vi har i dag”.

Så inleder Mark Zuckerberg sitt uppmärksammade brev tillägnat den nyfödda dottern Max. I det långa meddelandet avslöjar han sedan en, minst sagt, stor nyhet i syfte att hjälpa världen bli en bättre plats.

”Vi kommer att ge bort 99 procent av våra Facebook-aktier – i nuläget värda cirka 45 miljarder dollar – under våra liv för att främja detta uppdrag. Vi vet att det är ett liten bidrag i jämförelse med alla de resurser och talanger hos de som redan arbetar med de här problemen. Men vi vill göra vad vi kan och arbeta tillsammans med många andra”.

Förmögenheten beräknas alltså till 45 miljarder dollar – vilket motsvarar ungefär 391 miljarder svenska kronor. Den stora donationen ska gå till välgörande ändamål och i samband med nyheten berättar Zuckerberg även att han och hustrun startar den ideella stiftelsen Chan Zuckerberg Initiative.

Zuckerberg säger samtidigt att han avser stanna kvar som vd för Facebook i många år framöver.

Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about…

Posted by Mark Zuckerberg on den 1 december 2015

Gilla gärna om du också tycker att det här var en fantastiskt fin gåva av de nyblivna föräldrarna.