Han skyddade sin lillasyster mot deras våldsamma mamma. Men för 5 år sedan hände något förändrade allt.

Det finns inget lika starkt som en mors kärlek, men när en mor missköter sig och inte ger barnen den uppskattning de förtjänar, kan det bli precis tvärtom.

Det var precis det som hände Alex och Brittney. Deras mamma var våldsam och frånvarande under barnens uppväxt.

Storebror Alex gjorde som de flesta äldre syskon skulle gjort, han skyddade Brittney till varje pris och mot allt i världen.

Och en dag skulle barnen få känna den trygghet de så väl förtjänade…

”Jag kommer ihåg att min mamma inte var snäll mot mig när jag var liten”, säger Alex. ”Hon slogs. Hon tog inte hand om Brittney, så jag tog med henne till ställen där det var lugnare och inget bråk”.

Skärmavbild 2015-11-13 kl. 17.34.29

Alex misstänker att mamma var drogberoende. ”Jag såg henne ofta röka något och hon var inte alls uppmärksam på oss”, säger Alex. Under flera år skickades Alex och Brittney mellan olika fosterhem, men efter ett tag träffade de en familj som skulle förändra deras liv till det bättre.

Skärmavbild 2015-11-13 kl. 17.10.01

Alex medger att den första natten var lika skrämmande som hos andra fosterfamiljer, men att det ändå kändes annorlunda jämfört med andra platser.

”Jag hade aldrig haft några vuxna som tagit hand om mig på det sättet, som älskat mig så mycket”, säger Alex.

Skärmavbild 2015-11-13 kl. 17.13.58

Familjen visste genast att de ville ta hand om Alex och Brittney tillsammans, de behövde bara ta en kort titt på deras bilder för att veta att detta var deras barn.

Ibland börjar lyckliga slut med en tuff start, men i slutändan kan det göra historien ännu mer underbar. Dela gärna Alex och Brittney fantastiska och känslosamma resa för att visa alla adoptioner kan rädda barns liv.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna