Han vägde 300 kg och kunde inte lämna huset – se makalösa förvandlingen 600 dagar senare

Ronnie Brower hade alltid varit överviktig.

Han mådde dåligt och mat hade blivit som en tröst för honom. Men ju mer han åt desto sämre mådde han. Det blev som en ond cirkel utan slut.

Det hände att han åt en hel pizza, 20 cheeseburgare och pommes frites i en enda måltid. Till slut vägde Ronnie över 300 kg och kunde inte längre lämna huset där han bodde.

Men då tog han ett beslut. Ronnie ville inte dö där i sin säng – han ville leva. Han bestämde sig för att ändra om sitt liv helt.

Två år senare hade han ändrat på mer än bara sin kropp. Idag ser Ronnies liv helt annorlunda ut, och det är omöjligt att inte bli inspirerad av hans otroliga resa.

Det finns två kvinnor som haft stor betydelse för Ronnies viktnedgång. En av dem är artisten Taylor Swift.

Det var till hennes musik som Ronnie hittade motivationen till att börja röra på sig. Till en början gick det tungt och långsamt. Ronnie hade svårt att gå, och minsta rörelse var en utmaning för hans tunga kropp. Men ju mer han tränade desto lättare gick det.

Sakta men säkert gick Ronnie ner i vikt – för första gången i sitt liv.

En dag när Ronnie var på gymmet träffade han en kvinna i samma situation som han själv. Andrea hade gått ner 50 kg och var även hon fast besluten att ändra sina livsvanor. De började peppa varandra och det dröjde inte länge innan de även föll för varandra. Andrea och Ronnie blev ett par.

Två år efter att Ronnie hade tagit beslutet om att ändra sitt liv hade han gått ner 207 kilo och träffat sin stora kärlek.

Men han hade fortfarande ett problem kvar. Efter att ha tappat så mycket vikt hade han fått mycket lös hud på kroppen.

Han genomgick en lång operation och tog bort 15 kilo av den överblivna huden. Han har många ärr kvar, men det bryr han sig inte om. Han brukar skoja om dem och säga att en haj har bitit honom.

Han är faktiskt tacksam för sina ärr. De är en påmminnelse om det hårda arbete han gjort och hans nya livsstil.

Efter operationen känner Ronnie sig som en ny människa. I filmen här nedan överraskar han sin flickvän med att ta på sig en kostym – för första gången i sitt liv.

Jag blev så berörd av det här. Ronnies resa är verkligen en inspiration för andra. Ingenting är omöjligt om man kämpar för det!

Dela gärna Ronnies fantastiska historia vidare till dina vänner.

Publicerad av Newsner familj