Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Hans barn är varken kille eller tjej. Nu hyllas pappans inlägg om transpersoner av tiotusentals.

Max Demalvas 12-åriga barn är varken en pojke eller flicka. Hans barn är en transperson. Det ville han förklara för föräldrarna i 12-åringens klass och gjorde ett bildspel. Det bildspelet klippte han sedan – i samråd med hans barn – ihop till en film som han publicerade på Facebook. Den har i skrivande stund delats över 8000 gånger. Mitt barn kan inte identifiera sig som kille. Och inte som tjej heller. Jag tror att ni kan förstå att det är en utsatt situation mitt barn befinner sig i. Att det är otroligt starkt att komma ut som 12-åring”, skriver Max i bildspelet. Han beskriver också hur tufft det är för sitt barn. ”Att mitt barn – precis som alla andra som av normen betecknas som ”annorlund” eller ”olika” – har det ganska tufft i sin vardag. Tissel, tassel bakom ryggen, glåpord, hån, och rena elakheter. Av barn såväl som vuxna.” Se viden här nedanför.  

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Jag gjorde detta bildspelet och mejlade ut till föräldrarna i mitt barns klass i våras. Väldigt många som sett den tycker att jag bör visa den för flera, så jag har gjort den som en film och har ett okej ifrån mitt barn på att gå publikt. Dela om du känner för det.

Posted by Max Demalva on den 19 september 2015

Jag delar pappans video med er för att den både är otroligt viktig och väldigt vacker. Jag hoppas att du håller med och vill dela den vidare.
Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna

 

Läs mer om...