Hans dagboksanteckningar om att skotta snö får mig att skratta så jag gråter.

Jag har skottat snö ända sedan jag var väldigt ung. Som tonåring fick jag hjälpa pappa att hålla rent på garageuppfarten och nu när jag är vuxen får jag själv ansvara för att hålla rent runt huset. Och vintrar när det snöar på riktigt bra kan det stundtals kännas rätt tufft och frustrerande att behöva ge sig ut i kylan flera gånger om dagen. Därför drog i alla fall jag rejält på smilbanden när jag läste den här mannens dagboksanteckningar från en riktigt snöig vinter. Det är en klassisk rolig historia som har snurrat runt ett tag men den får mig att skratta rejält varje gång jag läser den. Om du också är rätt trött på att skotta eller känner någon som verkligen avskyr det får du gärna dela den här berättelsen vidare så att de kan få sig ett behövligt garv och inse att de inte är ensamma i allt skottande…

6:e december
Det har börjat snöa. Den första snön för vintern och jag och min fru satt i flera timmar vid fönstret och bara njöt av hur de stora snöflingorna föll ner ur himlen. Det såg ut som ett vykort. Så romantiskt, det kändes som att vi var nygifta. Jag älskar snö!

9:e december
Vi vaknade upp till en vacker filt av kristallvit snö som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken underbar syn! Kan det finnas någon vackrare plats på jorden? Att flytta hit var det bästa beslut jag tagit. Skottade för första gången på flera år och kände mig som en pojke igen. Jag skottade både garageuppfarten och trottoarerna. I eftermiddags kom snöplogen och skottade upp snö på trottoarerna och täckte för garageuppfarten så jag får gå ut och skotta igen. Vilket perfekt liv.

12:e december
Solen har smält vår underbara snö. Vilken besvikelse. Mina grannar säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer definitivt att få en vit jul. Ingen snö på jul skulle vara förskräckligt! Min närmsta granne säger att vi kommer att få så mycket snö att jag aldrig kommer vilja se snö igen. Jag tror inte det är möjligt. Han är en så trevlig man och jag är så glad över att ha honom som granne.

14:e december
Snö, älskade snö! Vi fick två decimeter i natt. Temperaturen sjönk till -20. Kylan får allting att gnistra så klart. Den kalla vinden fick mig att tappa andan, men jag värmde upp mig genom att skotta garageuppfarten och trottoarerna. Det här är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta såhär mycket, men jag kommer definitivt att komma i form igen tack vare det. Jag önskar jag inte skulle behöva flåsa så mycket.

15:e december
Prognosen säger att vi ska få fem decimeter snö. Sålde min bil och köpte en jeep i stället. Köpte nya vinterdäck till min frus bil och två extra skyfflar att skotta med. Min fru vill att jag hugger upp extra ved om elektriciteten försvinner. Jag tycker det är löjligt. Vi bor inte på landet, trots allt.

16:e december
Isstorm i morse. Halkade och föll på rumpan på garageuppfarten när jag hällde ut salt på den isiga marken. Gjorde ont som h-vete. Min fru skrattade i flera timmar vilket jag tycker var lite elakt.

17:e december
Fortfarande långt under nollstrecket. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Elektriciteten försvann i fem timmar. Jag var tvungen att linda in mig i filtar för att hålla värmen. Inget annat att göra än att stirra på min fru och försöka att inte göra henne arg. Antar att jag borde ha skaffat mer ved, men det kommer jag aldrig att erkänna för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte förstå att jag håller på att frysa ihjäl i mitt egna vardagsrum.

20:e december
Elektriciteten är tillbaka, men vi fick ytterligare tre decimeter med färsk snö igår kväll. Mer skottande. Tog mig hela dagen. Snöplogen kom förbi två gånger. Försökte hitta ett grannbarn som kunde hjälpa mig att skotta men de hade fullt upp med att spela hockey. Jag tror de ljuger. Ringde till affären för att höra om de hade någon snöslunga, men alla var slutsålda. De får eventuellt in nya i mars. Jag tror de ljuger. Min granne säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att skotta och sedan fakturera mig för jobbet. Jag tror han ljuger.

22:a december
Min granne hade rätt om en vit jul för idag föll ytterligare tre decimeter vit sörja och det är så kallt att det antagligen inte smälter förrän i augusti. Det tog mig 45 minuter att klä på mig för att klara kylan och kunna skotta, sedan var jag tvungen att kissa. När jag hade klätt av mig allt igen, kissat, och klätt på mig än en gång var jag för trött för att skotta. Försökte få min granne att skotta då han har en plog på sin bil men han sa bara att han inte skulle hinna. Jag tror han ljuger.

23:e december
Bara några centimeter snö idag. Och temperaturen har klättrat upp till 0-strecket. Min fru ville att jag skulle dekorera framsidan av huset den här morgonen. Är hon galen? Varför bad hon inte mig om det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det, men jag tror hon ljuger.

24:e december
Snön har nu blivit så hårt packad av snöplogen att jag bröt av skyffeln när jag skottade. Trodde jag skulle få en hjärtattack. Om jag någonsin får tag i den där kille som kör snöplogen ska jag dra honom i håret längs hela gatan. Jag vet att han gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag ska skotta klart sedan kommer han åkandes i 100 km/h och plogar upp snön där jag precis skottat! Ikväll ville min fru att jag skulle sjunga julsånger med henne och öppna våra presenter men jag hade fullt upp med att hålla utkik efter snöplogen.

25:e december
God jul. 5 nya decimeter med den vita skiten. Det snöade in. Bara tanken på att skotta får mitt blod att koka. Jag hatar snön! Sedan kom mannen som kör snöplogen förbi och bad om en donation och jag sopade till honom med snöskyffeln. Min fru säger att jag har dåligt temperament. Jag tycker hon är en idiot. Om jag måste se en enda julfilm till tror jag att jag måste döda henne.

26:e december
Hela huset är insnöat. Varför i hela världen flyttade jag hit? Det var helt och hållet HENNES idé. Hon går mig verkligen på nerverna.

27:e december
Temperaturen har sjunkit till -30 och rören har frusit.

28:e december
Det har blivit varmare, hela -20. Fortfarande insnöade. Hon gör mig galen!

29:e december
Två decimeter till. Min granne säger att jag måste skotta taket, annars kan det ramla in. Det var det dummaste jag har hört, hur dum tror han att jag är?

30:e december
Taket rasade in. Mannen som kör snöplogen har anmält mig och stämt mig på en miljon för smällen jag gav honom. Min fru har flyttat hem till sin mamma. Prognosen skvallrar om att det ska komma två decimeter till med snö.

31:a december
Tände eld på det som återstår av huset. Inget mer skottande.

8:e januari
Jag mår så bra. Jag älskar verkligen de här små vita pillren de ger mig. Men varför är jag fastbunden i sängen?

Känner du någon som verkligen hatar att skotta snö? Dela då gärna den här historien vidare så att de kan få sig ett gott skratt 🙂