Hans fru vill att han ska dejta en annan kvinna. Men anledningen kommer att få ditt hjärta att smälta.

De har varit gifta i 21 år. Trots det vill hon att han ska dejta en annan kvinna. Du kommer att smälta av kärlek när du hör anledningen.

Efter att ha varit gift i 21 år ville min fru att jag skulle bjuda ut en annan kvinna på middag och bio. Hon sa: ”jag älskar dig, men jag vet att den här andra kvinnan älskar dig och skulle vilja spendera lite tid med dig”.

Den andra kvinnan som min fru ville att jag skulle hälsa på var min mamma, hon hade varit änka i 19 år. Mitt jobb och mina tre barn hade gjort att jag bara kunnat hälsa på henne några enstaka gånger. Den kvällen ringde jag henne för att gå ut på middag och bio.

”Är det något som har hänt, mår du bra?”, frågade hon.
”Jag tyckte att det skulle vara trevligt att spendera lite tid med dig”, svarade jag.
”Bara vi två”.

Hon funderade på det en liten stund och sa sedan, ”det skulle vara väldigt trevligt”.

Den där fredagen efter jobbet var jag lite nervös när jag körde iväg för att hämta upp henne. Hon hade fixat håret och hade på sig klänningen som hon hade haft på sig när hon firade sin sista bröllopsdag. Hon log och strålade som en ängel.
”Jag sa till mina vänner att jag skulle ut med min son, och de blev imponerade”, sa hon samtidigt som hon klev in i bilen. ”De ser verkligen fram emot att höra om vårt möte”.

Vi gick på en restaurang, inte superelegant, men väldigt mysig. Min mamma tog mig i armen som om hon var en ”first lady”. Efter att vi satte oss ner var jag tvungen att läsa upp menyn för henne. Hon kunde bara läsa stora bokstäver. Jag lyfte ögonen och såg hur mamma stirrade på mig. Ett nostalgiskt leende prydde hennes läppar. ”Det var jag som brukade läsa menyn för dig när du var liten”, sa hon. ”Då är det dags att du lutar dig tillbaka och låter mig göra samma sak för dig”, svarade jag.

Vi hade ett trevligt samtal under middagen – inget extraordinärt men vi uppdaterade varandra om vad som hänt i våra liv de senaste åren. Vi pratade så mycket att vi missade filmen helt. När vi senare kom fram till hennes hus sa hon, ”jag går ut med dig igen, men bara om du låter mig bjuda dig.
Jag gick med på det.

”Hur var din middagsdejt?”, frågade min fru mig när jag kom hem.

”Väldigt bra, den var så mycket bättre än jag hade kunnat föreställa mig”, svarade jag.

Några dagar senare dog min mamma av en massiv hjärtattack. Det hände så plötsligt att jag inte hade någon möjlighet att göra något för henne.
Senare, mottog jag ett kuvert med en kopia på ett restaurangkvitto från samma restaurang där jag och min mamma hade ätit middag. På en lapp stod det:
”Jag betalade den här notan i förväg. Jag var inte säker på att jag skulle kunna vara där; men jag betalade för två rätter – en till dig och den andra till din fru. Du vet inte hur mycket den där kvällen betydde för mig.
”Jag älskar dig, min son”.

Vid det ögonblicket förstod jag hur viktigt det är att i tid säga, ”jag älskar dig”, och hur viktigt det är att ge dina nära och kära tiden de förtjänar. Inget annat i livet är viktigare än familjen.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna: