Här är boendet som ordnar kräftskiva för äldre: ”Att se dem bli så glada är det bästa”

Att ordna kräftskiva och andra högtidsfester borde vara en självklarhet på alla äldreboenden. Det menar Monica Lyander, aktivitetscoach på äldreboendet Kyrkbyn i Sköndal. Där ser de äldre fram emot den årliga kräftskiva, där de får njuta av läckerheter och utsmyckningar i gott sällskap.

– Dom brukar smyga in och titta på hur jag lagt bordsplaceringen kvällen innan. Dom tycker att det är så himla roligt, säger Monica Lyander till Newsner.

Äldreboendet Kyrkbyn i Sköndal ordnar regelbundna tillställningar för sina äldre. Ett av dessa är kräftskivor.

Här om dagen var det dags igen, och det är en minst sagt efterlängtad aktivitet bland de som bor på Kyrkbyn.

– Dom blir ju så glada, precis som vilka andra som helst som uppskattar en kräftskiva. Jag tycker att det är en självklarhet att man ska ordna sånt här, säger Monica till Newsner.

Alla äldre förtjänar att ha roligt

Foto: Privat

För Monica är planerandet av roliga evenemang en självklarhet. Inte bara för att hon arbetar som aktivitetscoach, utan för att hon tycker att alla äldre förtjänar att ha roligt.

– Det finns många bra boenden som är duktiga på att anordna saker, men det finns även de som inte gör det. Jag tycker att det är så värt att se dem glada när man gör sånt här, säger Monica.

Fler borde anordna roliga aktiviteter för sina äldre, det är ett enkelt sätt att sätta guldkant på deras vardag. Dela om du vill uppmuntra till initiativet.