Här är statsministerns glädjebesked till Sveriges pensionärer

Siffrorna från EU:s statistikmyndighet Eurostat slog hårt mot Sverige. De visade nämligen att andelen personer över 65 år som riskerar att leva i fattigdom har ökat från tio till 18 procent de senaste tio åren. Det innefattar 355 000 personer. Och bland pensionärer över 75 år har andelen som riskerar fattigdom ökat till hela 25 procent, enligt PRO.

I ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven skrev PRO att de vill se en förändring vad gäller garantipensionen – med tanke på hur orättvist pensionerna slår.

Brevet verkar ha fått fart på Löfven som nu lovar att pensionerna ska ses över. Det skriver Aftonbladet.

Pensionerna är ojämlika och måste ses över. Därför tillsätter regeringen nu en utredning. Det meddelade statsministern i ett uttalande under måndagen, enligt Aftonbladet. Ett uttalande som får PRO:s ordförande att jubla.

– Jag är jätteglad. Det är bra att han har fått med, förutom regeringspartierna, alla partier som står bakom det gällande pensionssystemet, säger Christina Tallberg, PRO-ordfördande, till Aftonbladet.

Stefan Löfven lovar nu att ekonomin för de fattigaste pensionärerna i Sverige ska förbättras.

Wikipedia

Utredningen som tillsätts ska utreda om garantipension och bostadstillägg kan höjas och räknas upp.

Trots att ingenting är klubbat och beslutat, tas nyheten emot med glädje av PRO:s ordförande Christina Tallberg. Hon hoppas att utredningen ska gå snabbt så att också en förändring kan ske inom snarast möjliga framtid.

– Jag är jätteglad att Löfven tar tag i de där två frågorna nu. Och min förhoppning är att den här utredningen får jobba väldigt snabbt. Jag säger: Höj bostadstillägget. För bostadskostnaden är den dyra, säger hon till Aftonbladet.

Shutterstock

Glädjande besked från statsministern. Nu får vi hoppas att det också blir verklighet. Våra svenska pensionärer förtjänar att behandlas med respekt och värdighet.

Gilla och dela om du håller med!