Här är svenska äldreboendet som bjuder på champagnefrukost

Hemgjorda smörrebröd, lax, ostbricka och champagne med jordgubbar.

Så ser frukosten ut på äldreboendet Månstorps Ängar.

– Livet ska vara gott att leva på äldre dar, säger Sara Carlsson, regionchef för måltidsservice hos Förenade Care, till Sydsvenskan.

På äldreboendet Månstorps Ängar, i Vellinge kommun, försöker man hela tiden aktivera de äldre genom att komma på roliga aktiviteter.

Nu har man börjat med en riktig succé – champagnefrukost. På meny står bland annat hemgjorde smörrebröd, gravad lax, ostbricka, vindruvor och så klart champagne och jordgubbar doppade i choklad, rapporterar Sydsvenskan.

– Vi vill verkligen locka de äldre att röra sig utanför sin vanliga korridor och komma ner till restaurangen. Det blir en annan social samvaro än den de har uppe på sin våning. Först tänkte vi hotellfrukost, men bestämde oss för att ta det ett steg längre. Vi kör champagnefrukost, säger Sara Carlsson, regionchef för måltidsservice hos Förenade Care, till Sydsvenskan.

På äldreboendet bor 56 personer och personalen har märkt att efter champagnefrukosten sitter flera boende kvar och pratar med varandra.

– Och det som är så fantastiskt är att det var ett par stycken som aldrig rör sig utanför sin lägenhet som ville komma ner idag. Bara det gör det värt allt arbete. Att de kom ut var en vinning i sig, säger Sara Carlsson till Sydsvenskan.

Tanken är att champagnefrukosten ska äga rum varannan eller var tredje månad. 

Klart att våra äldre förtjänar lite lyx och champagne i vardagen! Det här borde fler äldreboende ta efter. Dela gärna om du håller med!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna