Här återförenas gamla paret som om de var nykära – efter 104 dagar ifrån varandra

Det har nu gått månader sedan Sverige införde besöksförbud på landets äldreboenden med anledning av covid-19. I flera länder, bland annat Spanien, stängde man dörrarna för besök ännu tidigare, vilket inneburit att många på boenden inte träffat anhöriga på väldigt länge.

Nu har vågen lagt sig, och Spaniens äldreboenden har därför fått grönt ljus för att börja ta emot besök av nära och kära igen.

Ett par i 80-årsåldern hade inte setts på över 100 dagar när de äntligen fick träffas igen på ett äldreboende i Spanien.

En fotograf förevigade ögonblicket, som nu får tusentals hjärtan att smälta.

Makarna Agustina Cañamero, 81, och Pascual Pérez, 84. Foto: Emilio Morenatti/TT

Makarna Agustina Cañamero, 81, och Pascual Pérez, 84 hade saknat varann i över 100 dagar när de fick glädjebeskedet om att de skulle få träffas igen.

84-årige Pérez bor på ett hem i Barcelona, som stängde igen för besökare för månader sedan. I över 100 dagar har Pérez fått vara ifrån sin älskade hustru Cañamero, 81, som bott kvar i parets hem.

Omfamnade varann med plast emellan

Av säkerhetsskäl fick inte paret vidröra varandra, men eftersom att de längtat efter varann så mycket så kunde de ändå omfamna varandra med plast emellan, något AP rapporterat om.

Bilden har uppmärksammats och delats av flera medier i olika länder och det är inte svårt att förstår varför. Det här är äkta kärlek fångad i en bild.

Dela gärna för att sprida kärlek till andra idag.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required