Här avbryter svenske Christoffer militärövningen – för att hjälpa äldre dam

För att Sverige ska vara förberett på en invasion tränar soldater just nu i vad som kallas Aurora 17. En militärövning som kräver stark disciplin. Men när en gammal dam behöver hjälp är det okej att avvika från sin position, det tyckte i alla fall svenske Christoffer Lindgren.
– Hon sa ”tack, jag har aldrig känt mig så trygg i hela mitt liv”, säger han.

I lördags befann sig soldaterna som deltar i militärövningen Aurora 17 i Bromma. När de skulle understödja ett attackerat förband var de tvungna att åka genom ett kolonilottsområde, där de blockerade den smala vägen med sina fordon.

 

Anders Wiklund/TT

Avbryter övningen

Precis som de börjat skydda sina fordon med soldater och vapen så dyker en taxi upp och släpper av en gammal dam. Taxin kör snabbt därifrån, och Christoffer Lindgrens kollegor ser hur han springer mot damen.
– Det var väldigt mycket packning och hon hade lite svårt att gå. Hon förklarade att hon bodde lite längre bort och då sa vi att vi givetvis kunde hjälpa till, säger han till Aftonbladet.

 

”Har aldrig känt mig så trygg i hela mitt liv”

Christoffer ledde damen genom ett led av soldater, och struntade i den stunden i övningen, då han menade att de ska finnas där för allmänheten.
– Hon sa ”Tack, jag har aldrig känt mig så trygg i hela mitt liv”. Hon gick ju på vägen längs våra fordon där soldater ligger och täcker. Hon var täckt av kulsprutor, automatkarbiner och pistoler – så skyddad kommer hon nog inte vara i sitt liv igen, säger Christoffer till Aftonbladet.

 

Facebook/Christoffer Lindgren

Christoffer har förstått vad det handlar om att skapa trygghet i samhället. Han släppte det han gjorde för att hjälpa en äldre dam, det gör mig varm i hjärtat. Dela gärna om du tycker att fler borde värna om våra äldre som Christoffer gjorde.