Här bjuder äldreboendet de gamla på lyxig hotellfrukost

Pensionärerna på Eklanda äldreboende fick sig en härlig överraskning – en lyxig hotellfrukost stod uppdukad på morgonen.

– Vi dukade upp en riktig hotellfrukost med bacon, ägg och alla sorters tillbehör. Det var väldigt uppskattat av de äldre, säger Jennie Hallonqvist på Eklanda till Newsner.

Alla älskar väl en ordentlig hotellfrukost? Att kunna vraka och välja bland uppdukade godsaker säger nog få nej till.

Så de 71 pensionärerna på Eklanda äldreboende i Mölndal fick sig en härlig överraskning förra torsdagen.

– Vi har just anställt en aktivitetspedagog som kom med idén att vi skulle bjuda alla på en ordentlig hotellfrukost. Så vi dukade borden, tände ljus och gjorde en stor matbuffé med olika bord, precis som på ett hotell, säger Jennie Hallonqvist, samordnare på Eklanda till Newsner.

eklanda
Bildkälla: Facebook

Det bjöds på bacon, ägg, scrambled eggs, frukt, olika juicer, flingor och bröd och pålägg, yoghurt och olika ostar. Och kaffe så klart. Precis som vid en härlig hotellfrukost

– Det var väldigt, väldigt uppskattat. Det kom äldre från hela huset och de tyckte det var väldigt roligt. Det blev som ett stort mingel, säger Hallonqvist.

eklanda1
Bildkälla: Facebook

Hotellfrukosten blev så lyckad att det nu ska bli en stående aktivitet. Anhöriga hade hört så mycket bra om frukosten att de också ville följa med.   

– Det var till och med några äldre som inte ville gå efter frukosten var över, för det var så trevligt, säger Hallonqvist.

eklanda3
Bildkälla: Facebook

Nu hyllar vi äldreboendet som bjuder på hotellfrukost! Dela gärna med dina vänner : )

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna